Paradiso

Sonic Acts Festival Conferentie 3 @ De Balie

Sonic Acts Festival Conferentie 3 @ De Balie

zondag 24 februari 2013

zondag 24 februari 2013

Dit programma vindt plaats in De Balie. Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.

Sonic Acts is een festival dat de grenzen opzoekt in kunst, muziek en wetenschap. Naast een omvangrijke expositie en een uitgebreid muziekprogramma biedt het festival een internationale conferentie waarin verschillende wetenschappers hun licht laten schijnen op ‘The Dark Universe’, het thema van de vijftiende editie van het festival in Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van het Sonic Acts festival 'The Dark Universe' dat van 21tot en met 24 februari 2013 plaatsvindt in onder meer Paradiso, De Balie, Stedelijk Museum Amsterdam, New Art Space Amsterdam, Melkweg Cinema. Voor meer informatie zie www.sonicacts.com.

13:00-13:45       Ontologies of the Unknown, met Andy Pickering       
Wat als we het onbekende niet zouden zien als iets dat verkent en vervolgens gecontroleerd moet worden, maar als we het zouden zien als wat het is: iets onbekends? Hoe kunnen we de wereld zien als we het onbekende als uitgangpunt nemen?

14:15-16:15       Futures of science and science fiction (ARC), met Alistair Reynolds, Tim Maughan, Frank Swain, Simon Ings
Voor deze zondagmiddag presenteren we een imposante lijst met sprekers in samenwerking met het magazine ARC, een futuristische verzameling van feit, fictie en opinie van de makers van New Scientist. Het is tijd om over de toekomst te speculeren…

16:45-17:45       Closing lecture / performance, met Goodiepal
De laatste lezing van de dag is voor Goodiepal. Op zijn eigen en onnavolgbare manier zal hij op het festivalthema The Dark Universe reflecteren. Goodiepal (Gæoudjiparl) is een controversieel musicus en componist afkomstig van de Faeröer eilanden die zijn eigen soort radicale computermuziek maakt.

Kaartverkoop uitsluitend via Sonic Acts

Paradiso Programme

Programma