Programma
Paradiso

Sonic Acts Festival Conferentie 2 @ De Balie

Sonic Acts Festival Conferentie 2 @ De Balie

zaterdag 23 februari 2013

zaterdag 23 februari 2013

Dit programma vindt plaats in De Balie. Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.

Sonic Acts is een festival dat de grenzen opzoekt in kunst, muziek en wetenschap. Naast een omvangrijke expositie en een uitgebreid muziekprogramma biedt het festival een internationale conferentie waarin verschillende wetenschappers hun licht laten schijnen op ‘The Dark Universe’, het thema van de vijftiende editie van het festival in Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van het Sonic Acts festival 'The Dark Universe' dat van 21tot en met 24 februari 2013 plaatsvindt in onder meer Paradiso, De Balie, Stedelijk Museum Amsterdam, New Art Space Amsterdam, Melkweg Cinema. Voor meer informatie zie www.sonicacts.com.

10:30-12:30       Dark Planet, met Trevor Paglen, Andrew Blackwell, Geoff Manaugh
Op zaterdag verschuift de focus van de conferentie naar de aarde. Het woord ‘Dark’ uit de titel verwijst naar ‘verborgen’, ‘dreigend’ of zelfs ‘catastrofaal’. We bekijken de donkere kanten van door mensen gemaakte structuren en systemen door middel van het verkennen van actuele trends in globalisering en de links met het financiële systeem.

14:00-15:20       The Dark Ages of Globalism, met Saskia Sassen, Keller Easterling
Verwacht een precieze en causale uitleg over enkele van de donkerste gebieden van de wereldwijde economie in dit panel. Transnationaal kapitaal, migratie, belastingparadijzen en meer...

16:00-17:30       Dark Finance, met Ewald Engelen, Joris Luyendijk, Maarten Schinkel
Velen van ons hebben geld gespaard voor onze oude dag, of het geïnvesteerd in beleggingen. Maar de meeste mensen weten niet precies hoe het financiële systeem werkt, en wat de tekortkomingen ervan zijn. Of wisten dat niet voor de herfst van 2008, toen de financiële crisis de Westerse wereld trof. De donkere kanten van het globale financiële systeem worden in dit panel belicht door onder meer financieel geograaf Ewald Engelen en journalist / antropoloog Joris Luyendijk.

Kaartverkoop uitsluitend via Sonic Acts

Paradiso Programme

Programma