Programma
Paradiso

Sonic Acts Festival Conferentie 1 @ De Balie

Sonic Acts Festival Conferentie 1 @ De Balie

vrijdag 22 februari 2013

vrijdag 22 februari 2013

Dit programma vindt plaats in De Balie. Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.

Sonic Acts is een festival dat de grenzen opzoekt in kunst, muziek en wetenschap. Naast een omvangrijke expositie en een uitgebreid muziekprogramma biedt het festival een internationale conferentie waarin verschillende wetenschappers hun licht laten schijnen op ‘The Dark Universe’, het thema van de vijftiende editie van het festival in Amsterdam. Sonic Acts festival 'The Dark Universe' vindt plaats van 21 tot en met 24 februari 2013 in onder meer Paradiso, De Balie, Stedelijk Museum Amsterdam, New Art Space Amsterdam, Melkweg Cinema. Voor meer informatie zie www.sonicacts.com.

10:40-12:40 Exploration of the Universe - Gerard 't Hooft, Pascale Ehrenfreund, David P.D. Munns
Het eerste onderdeel van de conferentie kijkt naar het heelal. Hoe halen we kennis uit ons universum? Radiotelescopen zoeken de hemel af, satellieten en robots reizen door de ruimte en zenden data terug naar de aarde. Hoe zijn deze onderzoeken geëvolueerd? Wat leren we op dit moment? En wat is de toekomst van menselijke verkenningen van de kosmische ruimte?

14:00-15:20 Dark Signals - Honor Harger, Raviv Ganchrow
In ‘Dark Signals’ verschuift de focus naar de kunsten, en hoe daarin onbekende gedragingen van geluid en signalen worden verkent. Raviv Ganchrow laat zien hoe hij geluid en luisteren onderzoekt. Honor Harger laat zien hoe hedendaagse kunst geïnspireerd kan worden door natuurkunde en astronomie, en hoe artistiek onderzoek op haar beurt door de wetenschap wordt ingezet.

16:00-17:20 The Dark Side of the Universe - Raphael Bousso, Michael Doser
Het zijn enerverende tijden voor deeltjesfysici en kosmologen. Op 12 juli 2012 lijkt het ongrijpbare Higgs boson waargenomen in de Large Hadron Collider van CERN. Theoretische natuurkunde en kosmologie ontwikkelen ingewikkelde modellen over hoe ons universum in elkaar zit. En dan zijn er nog ondergrondse laboratoria waar wetenschappers op zoek zijn naar bewijzen voor onze theorieën over de kosmos en de fundamentele natuurwetten. Daar vallen woorden als antimaterie, dark matter, dark energy, kwantum zwaartekracht en veel meer.

Kaartverkoop uitsluitend via Sonic Acts

Paradiso Programme

Programma