Programma
Paradiso

Sonic Acts Festival 23 t/m 26 februari 2017 - diverse locaties

Sonic Acts Festival 23 t/m 26 februari 2017 - diverse locaties

donderdag 23 februari 2017

donderdag 23 februari 2017

> Koop hier je passepartout

Sonic Acts organiseert een tweejaarlijks internationaal festival met de focus op ontwikkelingen in de kunst, muziek en wetenschap. De 17e editie vindt plaats van 23 tot en met 26 februari 2017 in Amsterdam. Met het thema The Noise of Being wordt onderzocht wat het betekent om mens te zijn in tijden van maatschappelijke onrust. Het festival bestaat uit een tentoonstelling, conferentie, performances, filmprogramma, workshops, masterclasses en clubavonden in Paradiso, Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, de Brakke Grond, OT301 en Arti et Amicitiae. Op het festival worden ook aantal nieuwe audiovisuele werken en geluidsinstallaties gepresenteerd in opdracht van Sonic Acts.

Het volledige programma wordt in januari aangekondigd.

Bevestigde namen
Aïsha Devi, Armen Avanessian, Ben Russell, BJ Nilsen & Karl Lemieux, Christina Vantzou, Daniel Rourke, David Roden, EISBEIN, Emptyset, Erika Balsom, Erica Scourti, Ernst Karel, Espen Sommer Eide & Signe Lidén, Eyal Weizman, Geert-Jan Hobijn + Gijs Gieskes + Radboud Mens, HC Gilje, Helen Hester, Helen Verran, Ingrid Burrington, Jamon Van Den Hoek, Jana Winderen, Jennifer Gabrys, JK Flesh, Joey Holder, Justin Bennett, Kabir Carter, Kara-Lis Coverdale & MFO, Keiko Prince, Killavesi & Adamn Killa, Lukas Marxt, Luke Fowler, Maria Hlavajova, Maryam Monalisa Gharavi, Matthew Biederman & Pierce Warnecke, MSHR, My Sword, Nick Axel, Nina Power, Noortje Marres, Organ Tapes, Peter Burr, Peter Frase, Pinar Yoldas, Rainer Kohlberger, Rick Dolphijn, Roly Porter & MFO, Sarah J. Whatmore, Sergei Tcherepnin, Susan Schuppli, VIOLENCE, Wendy Chun, Woody Sullender, Ytasha L. Womack en Zach Blas.
 
The Noise of Being
Hackers, kunstenaars, ziektes, natuurrampen, beurscrashes en corrupte politici trakteren ons dagelijks op een flinke dosis ruis. En terwijl verwarring, irrationaliteit en onzekerheid onze communicatiekanalen domineren, wordt het leven zelf steeds meer aan banden gelegd: wereldwijde netwerken van computers en anonieme algoritmes observeren, analyseren en reguleren een steeds groter deel van ons leven en proberen vat te krijgen op de natuurlijke vloeibaarheid en irrationele essentie van het bestaan.

Tijdens The Noise of Being nodigt Sonic Acts kunstenaars, wetenschappers en bezoekers uit de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met de mens, hoeveel ruimte is er voor de ruis van het bestaan en wat betekent het om mens te zijn in de huidige tijd?
 
Festival, 23 – 26 februari 2017
Het festival bestaat uit een driedaagse conferentie en tal van optredens van lokale en internationale kunstenaars, plus een uitgebreid filmprogramma, workshops en masterclasses in Paradiso, Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, de Brakke Grond en OT301.

Tentoonstelling, 1 – 26 februari 2017
Voorafgaand aan het festival organiseert Sonic Acts een tentoonstelling in Arti et Amicitiae van 1 t/m 26 februari. Met kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, waaronder Joey Holder, Justin Bennett, Pinar Yoldas en Zach Blas. In het Muziekgebouw presenteert Jana Winderen haar nieuwe geluidsinstallatie Spring Bloom in the Marginal Ice Zone, met unieke opnames van de Noordpool.

Sonic Acts
Sonic Acts reflecteert op ontwikkelingen in de samenleving en de wetenschappen, heeft een innoverende positie in het (inter)nationale culturele veld en richt zich op de technologische en digitale cultuur. Het tweejaarlijkse festival vindt plaats op een groot aantal locaties in Amsterdam en omvat talrijke optredens en performances, een meerdaagse internationale conferentie, een uitgebreid filmprogramma, masterclasses, workshops en een expositie.


Ga voor meer informatie naar www.sonicacts.comParadiso Programme

Programma