Programma
2 W630 1303260 Kyveli Mavrokordopoulou Agnes Villette Pieter Kers

Sonic Acts Biennial 2024: Symposium Day #2

Sonic Acts Biennial 2024: Symposium Day #2

zondag 25 februari 2024

zondag 25 februari 2024

In Stedelijk Museum

Zaal open: 11:00, Zaal sluit: 18:00

Kaartverkoop via Sonic Acts

Op dag 2 van het Symposium geven verrijkende dialogen, lezingen en performatieve presentaties van Arjuna Neuman, Adriana Knouf, Denise Ferreira da Silva, Elvia Wilk, Sasha Litvintseva en Beny Wagner, Juan Arturo Garcia, Solveig Qu Suess en Hira Nabi inzicht in experimentele en innovatieve praktijken, zowel academisch als artistiek, die reageren op de klimaatnood. Door middel van deze discursieve bijeenkomst zullen we over disciplines heen denken, manieren blootleggen om ons te verhouden tot de wereld om ons heen die de zintuigen en belichaamde kennis benadrukken.

Voor de feestelijke 30e jubileumeditie van de Biënnale laat Sonic Acts zich inspireren door, en ontleent het zijn naam aan, het gelijknamige boek van David Abram uit 1996, dat rond dezelfde tijd als de oprichting van de organisatie werd gepubliceerd. Abram bedacht de alomtegenwoordige uitdrukking 'the more-than-human' en zijn enorm invloedrijke tekst, The Spell of the Sensuous, roept onze geworteldheid in een grotere ecologie van aardwezens op en benadrukt de verstrengeling van alle dingen op de planeet.

Het symposium nodigt vooraanstaande theoretici, kunstenaars en onderzoekers uit voor een tweedaagse conferentie in het Stedelijk Museum. Het symposium gaat in op deze fascinerende ideeën en maakt tegelijkertijd een reis naar elders, waarbij nieuwe mogelijkheden, potenties en ontmoetingen worden verbeeld.

Ga voor meer informatie over elk van de lezingen naar deze link.

Onderdeel van New Perspectives for Action. Een project van Re-Imagine Europe en samenwerking tussen Paradiso en Sonic Acts (NL).

Route naar Stedelijk Museum

Paradiso Programme

Programma