Programma
KMRU 2024

Sonic Acts Biennial 2024: Listening Anew with KMRU

Sonic Acts Biennial 2024: Listening Anew with KMRU

Thursday 7 March

In Zone2Source

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 22:00

Ticket € 7,00

Geen servicekosten

Geen servicekosten

Duik in het Sonic Acts archief met geluidskunstenaar en producent KMRU. In het kader van de 30-jarige geschiedenis van Sonic Acts op het gebied van ruimtelijk geluid wordt het publiek uitgenodigd om te luisteren naar onbewerkte opnames van meerkanaals live-optredens gecomponeerd door iconische artiesten door de jaren heen.

De luistersessie wordt voorafgegaan door een kennismaking met het Sonic Acts archief en een lezing van KMRU over zijn eigen archiefwerk via 'Temporary Stored' – een project waarbij materiaal wordt opgegraven dat gerelateerd is aan de Keniaanse Benga gospelmuzikant en politiek activist Joseph Kamaru, en de geluidsarchieven van het Afrikamuseum in Tervuren, België. Het programma culmineert in een live optreden van KMRU.

KMRU zal ook zijn project 'Temporary Stored' presenteren, een kritisch onderzoek naar het koloniale archief dat ten grondslag ligt aan Europees/Occidentaal denken, onderwijs en luisterpraktijken, en een nieuwe quadraphonische work-in-progress laten horen.

Belangrijk: Omdat het park gesloten zal zijn voor publiek, moeten kaarthouders zich om 19:00 uur verzamelen bij de ingang van de Rode Brug van het Amstelpark. De groep vertrekt gezamenlijk naar het Glazen Huis.

Portret van KMRU. Ter beschikking gesteld door de kunstenaar en Sonic Acts.

Route naar Zone2Source

Paradiso Programme

Programma