Programma
Paradiso

Sonic Acts at Muziekgebouw & Bimhuis

Sonic Acts at Muziekgebouw & Bimhuis

zaterdag 25 februari 2017

zaterdag 25 februari 2017

> Koop hier kaarten voor het Sonic Acts Festival

Dit programma vindt plaats in het Muziekgebouw aan't IJ & Bimhuis. Adres: Piet Heinkade 1, Amsterdam.

Een hele avond en nacht vol optredens en extatische, zintuigelijke ervaringen. Een viering van de ‘noise of being’ met audiovisuele optredens van eigenzinnige en tegendraadse navigators van akoestische en elektronische geluidswerelden. Klara-Lis Coverdale experimenteert op nauwelijks navolgbare wijze met de bouwstenen van muzikale schoonheid, samen met MFO; Christina Vantzou laat abstracte klassieke ambient horen; BJ Nilsen en Karl Lemieux verwerken field recordings, en Asher Levitas exploreert gevoelens van angst en sereniteit in zijn muziek. Van Peter Burr en Matthew Biedermann & Pierre Warnecke valt werk te beleven dat de subtiliteiten van de menselijke waarneming diepgaand onderzoekt. Na middernacht gaat het programma door in het Bimhuis met optredens van onder andere MSHR.

The Noise of Being
Hackers, kunstenaars, ziektes, natuurrampen, beurscrashes en corrupte politici trakteren ons dagelijks op een flinke dosis ruis. En terwijl verwarring, irrationaliteit en onzekerheid onze communicatiekanalen domineren, wordt het leven zelf steeds meer aan banden gelegd: wereldwijde netwerken van computers en anonieme algoritmes observeren, analyseren en reguleren een steeds groter deel van ons leven en proberen vat te krijgen op de natuurlijke vloeibaarheid en irrationele essentie van het bestaan.

Tijdens The Noise of Being nodigt Sonic Acts kunstenaars, wetenschappers en bezoekers uit de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met de mens, hoeveel ruimte is er voor de ruis van het bestaan en wat betekent het om mens te zijn in de huidige tijd?
 
Festival, 23 – 26 februari 2017
Het festival bestaat uit een driedaagse conferentie en tal van optredens van lokale en internationale kunstenaars, plus een uitgebreid filmprogramma, workshops en masterclasses in Paradiso, Stedelijk Museum, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, de Brakke Grond en OT301.

Tentoonstelling, 1 – 26 februari 2017
Voorafgaand aan het festival organiseert Sonic Acts een tentoonstelling in Arti et Amicitiae van 1 t/m 26 februari. Met kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, waaronder Joey Holder, Justin Bennett, Pinar Yoldas en Zach Blas. In het Muziekgebouw presenteert Jana Winderen haar nieuwe geluidsinstallatie Spring Bloom in the Marginal Ice Zone, met unieke opnames van de Noordpool.

Sonic Acts
Sonic Acts reflecteert op ontwikkelingen in de samenleving en de wetenschappen, heeft een innoverende positie in het (inter)nationale culturele veld en richt zich op de technologische en digitale cultuur. Het tweejaarlijkse festival vindt plaats op een groot aantal locaties in Amsterdam en omvat talrijke optredens en performances, een meerdaagse internationale conferentie, een uitgebreid filmprogramma, masterclasses, workshops en een expositie.


Ga voor meer informatie naar www.sonicacts.com


Foto: Makino Takashi, [2012]3D, Sonic Acts The Dark Universe, 22 February 2013, Paradiso, Amsterdam. Photo by Pieter Kers
Paradiso Programme

Programma