Programma
Paradiso

Sonic Acts Academy - diverse locaties

Sonic Acts Academy - diverse locaties

vrijdag 26 februari 2016

vrijdag 26 februari 2016

Het passe-partout is geldig van 26 februari t/m 28 februari 2016 voor alle programma’s van Sonic Acts Academy. Zie voor programma, tijdschema en locaties: www.sonicacts.com.

De Sonic Acts Academy is een nieuw programma op het snijvlak van kunst, muziek en wetenschap op verschillende locaties in Amsterdam. Gedurende drie dagen nodigt het kunstenaars, theoretici en wetenschappers uit om hun onderzoek te presenteren door middel van lezingen, concerten, filmprogramma's, werkpresentaties, masterclasses en workshops. Verwacht sciencefictionachtige scenario’s, innovatieve antropologische benaderingen, veldopnames uit extreem afgelegen breedtegraden, de herinterpretatie van baanbrekende experimentele werken, grensverleggende muziek en inspirerende lezingen.

De opening van het evenement vindt plaats op vrijdag 26 februari in het Stedelijk Museum in Amsterdam, en wordt gevolgd door twee dagen met lezingen, presentaties en filmvertoningen bij de Brakke Grond, een nieuwe locatie voor Sonic Acts. Op zaterdag 27 februari zal Sonic Acts de grote en kleine zaal van de Paradiso overnemen met concerten en optredens tot in de kleine uurtjes. In de weken vóór en na de Academy worden er masterclasses en workshops gehouden voor kunstenaars, curatoren, studenten, theoretici en cultuurbeoefenaars.

Vanaf 2016 wordt de Academy elke twee jaar gehouden in afwisseling met het tweejaarlijkse festival, om zo ruimte te creëren voor een meer gespecialiseerd en onderzoeksgericht programma: een programma dat stimulerende perspectieven biedt op het onderzoek naar kunst, het onderzoek benodigd vóór kunst, en bovenal onderzoek door middel van kunst. De Academy verhoudt zich tot onderwerpen die verbonden zijn met het 'dark matter' thema dat Sonic Acts momenteel onderzoekt, door middel van projecten als Dark Ecology en The Geologic Imagination, geïnspireerd door het besef dat we leven in het Anthropoceen, en bevragend hoe dit ons dwingt concepten als natuur, cultuur, technologie en ecologie opnieuw te definiëren.

Paradiso Programme

Programma