Programma
Paradiso

Sol y Lluvia + Los Chileneuros

Sol y Lluvia + Los Chileneuros

dinsdag 12 augustus 2014

dinsdag 12 augustus 2014

DJ Rengo Estar.

Sol y Lluvia is een Chileense folk-rock band, die opgericht is in 1978 door de gebroeders Amaro en Charles Labra. De gebroeders Labra vormden de kern van de groep die tot leven kwam in de drukkerij waar ze werkten, in de buitenwijk San Joaquín, in de hoofdstad Santiago. De band begon,  met een akoestische gitaar, basgitaar en een drumstel bestaande uit bombos en een kultrún (inheemse trommels), eenvoudige en dansbare liedjes te componeren. Hun teksten spreken over mensenrechten, vrede, onderdrukking en kaarten de sociale ongelijkheid aan.

Sol y Lluvia is een groot deel van hun bestaan buiten de media en de muziekindustrie gebleven omdat hun boodschap een doorn in het oog van de dictatuur was en dus ook gevaarlijk om ermee in zee te gaan voor velen. Ze maakten zelf de opnames van hun eerste albums en brachten ze in eigen beheer uit, het groeiende publiek maakte kopieën en verspreidde het materiaal door het hele land.

Sol y Lluvia werd al snel een van de meest geliefde en gewaardeerde bands van de Nueva Canción Chilena, een stroming in de Chileense muziek. De muziek van deze band werd een soort soundtrack van het verzet van het onderdrukte volk tegen de dictatuur tussen de jaren '70 en '80 in Chili.

Sol y Lluvia werd steeds bekender en trad regelmatig op in binnen en buitenland. Zij hebben het podium gedeeld met Chileense grootheden als Los Jaivas, Illapu, Gondwana, Inti-Illimani en vele anderen. Ook Europa moest er aan geloven, de Chilenen en Latijnsamerikanen in het oude continent hebben al twee tours van Sol y Lluvia mogen meemaken. In dat kader hebben zij ook in Paradiso,  Amsterdam gestaan.

Sol y Lluvia is op zijn sterkst op het podium, er zijn dan ook 6 live CD´s en een live DVD uitgebracht. Zij hebben in al die tijd maar 8 studio albums uitgebracht waaronder hun nieuwste "Clima Humana" die op 14 juni 2013 werd gepresenteerd in het Caupolicán Theater te Santiago.Sol y Lluvia is inmiddels onlosmakelijk verbonden met het Chileense volk en maakt deel uit van de Chileense muziekgeschiedenis.

Paradiso Programme

Programma