Programma
Paradiso

Snarky Puppy + Marc O'Reilly

Snarky Puppy + Marc O'Reilly

vrijdag 16 mei 2014

vrijdag 16 mei 2014

Lang waren deze Amerikanen een goed bewaard geheim in de New Yorkse jazz underground. Maar sinds de release van hun album/dvd's Ground Up (2012) en het Grammy winnende album Family Dinner Vol. 1 (2013) moet de hele wereld eraan geloven. Snarky Puppy is namelijk een fenomeen op het gebied van jazz/funk/rock. De band om bassist en bandleider Michael League heen bestaan uit leden die meespeelden met o.a. Prince, Kirk Franklin en Marcus Miller.

Snarky Puppy experimenteert met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock en jazz tot de vaste ingrediënten behoren. Een concert van het innovatieve ensemble uit Brooklyn zit vol energie en muzikale innovatie. Toch blijft Snarky Puppy altijd toegankelijk en prikkelend. Een combinatie van kwaliteiten dat Nederland afgelopen twee jaar -uit het niets- op z'n kop zette met uitverkochte shows en een spetterend optreden op het afgelopen North Sea Jazz Festival.

Ondertussen heeft de band een warme en speciale relatie met Nederland gebouwd. Het bracht Snarky Puppy om in oktober 2013 een unieke album/dvd op te nemen in Kytopia Utrecht, de creatieve thuishaven van Kyteman (Colin Benders). Met publiek uit letterlijk alle werelddelen, creatieve explosies en sterk gevoel van music-community werd er binnen een week een uniek album opgenomen, getiteld 'We Like It Here', dat eind feburari 2014 zal uitkomen op het befaamde label Ropeadope, en vanavond in Paradiso zal worden gepresenteerd.

"God, wat zijn deze Amerikanen goed" - Het Parool

"Is Snarky Puppy de beste band ter wereld?" - WritteninMusic

"Snarky Puppy in Kytopia: klinken als een levend organisme" - Jazzism Magazine

Beluister hier het hele album 'We Like It Here'.

Paradiso Programme

Programma