Programma
SLOWDIVE BY INGRIDPOP 5198

Slowdive + Pale Blue Eyes

Slowdive + Pale Blue Eyes

dinsdag 16 januari 2024

dinsdag 16 januari 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit programma is uitverkocht. We hebben een wachtlijst geopend, hiervoor kun je je hier registreren. Heb je een ticket maar kun/wil je niet meer naar het concert? Dan kun je een ticket uit je bestelling aanbieden aan iemand op de wachtlijst via je account. Zie deze pagina voor meer informatie over de wachtlijst en het teruggeven van tickets.

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Neil Halstead en Rachel Goswell startten in 1989 de band Slowdive tussen het studeren door. Ze vonden hun schoolband in het begin vooral een degelijke kloon van My Bloody Valentine en Sonic Youth, maar ondertussen wordt Slowdive in één adem genoemd met deze shoegaze-helden als het gaat om invloedrijke artiesten in het genre.

In 2014 kwam Slowdive na negentien jaar afwezigheid terug op het podium en in 2017 verscheen het eerste nieuwe album sinds 1995, getiteld ‘Slowdive’. Nu, zes jaar na deze monumentale plaat, keert Slowdive terug met 'everything is alive'. Halstead experimenteerde met modulaire synths en zag het oorspronkelijk als een ‘minimale elektronische plaat’ voor zich. De collectieve besluitvorming van Slowdive trok de groep uiteindelijk terug naar hun kenmerkende, met galm doordrenkte gitaren, waarvan het eerste concept doorsijpelt in de composities. 

Support: Pale Blue Eyes

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Slowdive
  • Pale Blue Eyes

Slowdive

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma