Programma
Paradiso

Sleigh Bells + voorprogramma 45ACIDBABIES

Sleigh Bells + voorprogramma 45ACIDBABIES

Tuesday 14 February 2017

Tuesday 14 February 2017

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Het duo Alexis Krauss en Derek E. Miller is beter bekend als Sleigh Bells, en sinds november weer back on the road met met het vierde album 'Jessica Rabbit'. Sinds de eerste demo's in 2008 vergaarde de New Yorkse band snel bekendheid toen M.I.A. Sleigh Bells op het vizier kreeg en het debuut 'Treats' in 2010 uitbracht op haar eigen label. Zijn hardcore-punkinvloeden heeft Miller in de muziek nooit onder stoelen of banken geschoven en dat hoor je in een rauw, verpletterend nummer als 'Crown To The Ground'. Dat Krauss juist afkomstig is uit het andere kant van het muzikale spectrum, namelijk een girlband, lijkt ook evident als je de muziek luistert.

Net als op voorgaand materiaal staat 'Jessica Rabbit' vol overstuurde synths en gitaren en donderende en donkere beats van Miller. Maar er lijkt meer dan eerder ruim baan gemaakt te zijn voor de zoetgevooisde stem van Krauss, verwerkt in dromerigere composities, zoals bijvoorbeeld in single 'Hyper Dark'. Sleigh Bells blijft onverwacht uit de hoek komt, zowel op cd als live.

Paradiso Programme

Programma