Programma
Sinead oconnor 1988 paradiso

Sinead O'Connor

Sinead O'Connor

Monday 22 April 2013

Monday 22 April 2013

In Paradiso

Dit was de laatste keer dat Sinéad O'Connor in Paradiso optrad. De invloedrijke singer-songwriter uit Ierland overleed op 26 juli 2023. In memoriams zijn te lezen via onder meer De Volkskrant en NRC. Foto's van haar concerten in Paradiso zijn te bekijken via Amsterdam in Pixels. De prachtige bovenstaande foto maakte Paul Bergen toen ze in 1988 in Paradiso optrad.  Lees meer over haar leven in dit achtergrondartikel van De Volkskrant naar aanleiding van de documentaire 'Nothing Compares' van regisseur Kathryn Ferguson.

Thumb

Sinéad O'Connor

Live in Paradiso in 2009

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Sinéad O'Connor

Sinéad O'Connor

2012 in Paradiso

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Biografie bij show in 2013

In 1987 debuteerde Sinéad O'Connor met het album ‘The Lion And The Cobra’. De eerste singles ‘Mandinka’ en ‘Troy’ werden goed ontvangen, maar zijn volledig overschaduwd door de wereldhit ‘Nothing Compares 2 U’ die op haar tweede album ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’ uit 1990 stond. Na dit ongelooflijk grote succes haalde ze het nieuws met een aantal controversiële optredens, maar vanaf halverwege de jaren nul heeft Sinéad O'Connor de rust weer gevonden en concentreert ze zich volledig op de muziek. In 2012 verraste ze nog vriend en vijand met haar negende studio album ‘How About I Be Me’. Een supersterk album dat door de pers werkelijk jubelend werd ontvangen.

Voorprogramma: Kenny Bogan

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma