Programma
Paradiso

SHUGAR

SHUGAR

Saturday 12 October 2013

Saturday 12 October 2013

Shugar brengt de muziek van de hipste clubs uit Istanbul, Beirout en Athene naar Amsterdam. Op de line-up staan naast Nederlandse dj’s en producers zoals Antal, Lupe en David Douglas, grote namen uit het nabije-Oosten: Kaan Gökman (Turkije), Zoki Bejbe (Macedonie), ENKA (Griekenland) en dé Oriëntaalse dans diva uit Istanbul Asena.

De muziek in de drie zalen is verschillend, variërend van opzwepende Turkpop en zwoele Arabische deuntjes tot lekkere (club)house, electro en acid. Naast de muziek ook veel ruimte voor performances door artiesten uit de theater- en danswereld en een tentoonstelling van jonge en gevestigde kunstenaars. Maar samen geeft het precies aan waar Shugar voor staat: grenzen verkennen, (on)realistische werkelijkheid, stoute gevoelens, genderless, sensueel, eigentijds en eigenwijs, etnisch en westers.

Iedere zaal krijgt een eigen sfeer. In de grote zaal (Expose) wordt je blootgesteld aan what’s hot in Istanbul en the sound uit Beirout en Athene, denk aan opzwepende Turkpop en house gemixt met zwoele Arabische deuntjes. In de kleine zaal (Expand) kijken we wat er allemaal kan en gaan we het experiment aan, met veel audiovisuele en dans performances. En in de kelder (Explore) vervagen de grenzen tussen Oost en West in de techno, electro en acid.

De gehele line-up voor Shugar is:

Dj’s
ANTAL (NL) Rushhour - soundcloud
LUPE (NL) G.O.D / Pink Istanbul - soundcloud
KAAN GÖKMAN (TR) Pasion Turca / Buddha Bar - soundcloud
THE MOUNTAIN & PARALLEL PROJECT (MK/GR) CHAOS party / Supperclub - soundcloud
BERABER (TR/NL) Babylon Istanbul / Mama Shelter - soundcloud
ZOKI BEJBE (MK) House from the Balkan / CHAOS party - soundcloud
ERHAN AFACAN (NL/TR) Beyoglu gecesi / Pink Istanbul - soundcloud
ENKA aka Nikos Kandarakis (GR) Roodkapje / Poortgebouw - soundcloud
DAVID DOUGLAS (NL) Atomnation / ADE - soundcloud
UMUT ESER (NL/TR) Beyoglu / Pink Istanbul - soundcloud 
ELISA BATTISTUTTA (IT) Melkweg / DansAteliers - website

Speciale gast
ASENA (TR) De Oriëntaalse dans diva uit Istanbul

Performances
HOAX MC / Host (NL)
Danilo Colonna & guests (IT & wereldwijd) - video
Merdan Akbayir (PUK) - video
Revé Terborg (SR/NL) - video 
Federica Dauri (IT/AL/DE) - video
CHAOS Party & Friends (wereldwijd) - soundcloud - website
Trippin Angels (NL) - video - website

Kunstenaars
Mustafa Sabbagh (JOR/IT) - videos - website
Rafael Kozdron (PL) - video - website
Karl Klomp (NL) - website
Emmanuel Flores Elias (MX) - video - website
Stefano Loiacono (IT) - website
Yiannis Tsirikoglou (GR) - soundcloud - video
Alwin Poiana (DE) - video - website
Simona Capitani (IT)

Voortvloeiend uit de samenwerking tussen Stichting Pera, de organisatie achter de succesvolle clubavond ‘Pink Istanbul’ – waarvan de kleine zaal tevens de inspiratiebron is voor Shugar -, en het team dat ‘CHAOS’ in het ondergrondse clubcircuit bracht, is Shugar een geheel nieuw concept dat nieuwe trends in muziek, mode, kunst en cultuur wil verspreiden. De naam Shugar komt uit de geheime gay taal die in Istanbul wordt gebruikt en betekent aangenaam, lekker en fijn. Shugar verlegt grenzen, omdat het een wereld voor ogen heeft waar geen grenzen zijn: geen landgrenzen, geen gender definities en geen beperkingen van de geest.

Shugar, het netwerk
Shugar is meer dan alleen een clubavond, het is een beweging. Een netwerk van creatieve mensen, van fotografen, kunstenaars, vormgevers, dansers, decor- en modeontwerpers, filmmakers en muzikanten. Een team dat het hele jaar door lezingen, exposities, feesten, korte films en (guerrilla) performances organiseert. Allemaal vanuit het idee om alle onontgonnen aspecten en invloeden die te vinden zijn in de muziek, kunst, design, mode en podiumkunsten uit het Nabije Oosten en uit Nederland te onderzoeken, te scouten, te herinterpreteren en te bevorderen. Meer informatie over het netwerk en de activiteiten op www.shugar.nl.

Paradiso Programme

Programma