Programma
Paradiso

Scheiss auf Berlin feat. Bart Constant, Thomas Azier and the Plattenbau DJ-crew

Scheiss auf Berlin feat. Bart Constant, Thomas Azier and the Plattenbau DJ-crew

vrijdag 20 april 2012

vrijdag 20 april 2012

Paradiso presenteert Scheiss auf Berlin in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

Bart Constant: In 2006 maakte Rutger Hoedemaekers naam met zijn project About, waarmee hij een kundige mix van dance, pop en nerveuze elektronica liet horen. De plaat ‘Bongo’ werd een succes, maar dat was voor de veelzijdige muzikant geen reden om de groep door te zetten. Na diverse productieklussen en gastoptredens (onder andere bij Voicst) vond Hoedemaekers het hoog tijd voor een nieuw project: Bart Constant. Hierop kiest de muzikant, die momenteel in Berlijn woont, voor een sprookjesachtige en inventieve popliedjes met een donker karakter. Zijn nummers lijken op het eerste gezicht eenvoudig te beginnen, maar worden uitgebouwd tot lang uitgesponnen muziekstukken. De tranenroerende single ‘Do Better’, voorzien van een korte film als videoclip, veroorzaakte online een buzz en maakte Bart Constant een van de meest veelbelovende projecten van Berlijn.

Thomas Azier: Thomas Azier maakt naar eigen zeggen popmuziek die explodeert in je gezicht. De trefwoorden waarmee hij werkt: groots, episch en stadionklaar. Zijn muziek is opgebouwd uit trage electronische stukken met synthspel en schelle vocalen om toch dat popgevoel te laten terugkeren. Een kruising die hier en daar doet denken aan New Order en Depeche Mode, maar ook zeker aan de grotere technopioniers van zijn woonplaats Berlijn.

Plattenbau DJ-crew: Plattenbau is een Berlijns label voor elektronische muziek. Vanavond stuurt het label zijn beste dj’s naar Amsterdam om Scheiss auf Berlin in stijl af te sluiten.

Paradiso Programme

Programma