Programma
Samba Toure closeup2 web

Samba Touré Trio

Samba Touré Trio

donderdag 4 maart 2021

donderdag 4 maart 2021

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

(English info below)
Nederlands:
Vanwege de coronamaatregelen kan het concert van Samba Touré Trio niet doorgaan op 4 maart 2021. Om die reden is het concert verplaatst naar woensdag 6 oktober 2021 om 22:00 (deuren open: 21:45). Let op: de openings- en aanvangstijden zijn aangepast. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.
Engels:
Please note: due to measures related to COVID-19, the March 4th, 2021 concert of Samba Touré Trio can’t take place. As a result, this concert is rescheduled to Wednesday, October 6th, 2021 at 22:00 (doors: 21:45). Important: the time schedule has changed. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail.

=====

De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van zijn land en wordt gezien als de muzikale erfgenaam van de legendarische Ali Farka Touré, met wie hij vele malen in Europa en de Verenigde Staten speelde. Mede hierdoor ontdekte hij vele nieuwe muziekstijlen en ritmes, zoals de Amerikaanse deltablues, die hij op geheel eigen wijze weet te combineren met West-Afrikaanse muziekstijlen. Door zijn unieke, eclectische en experimentele geluid is Samba Touré in zijn thuisland inmiddels een artiest van formaat.

Na de release van het succesvolle album 'Wande' vorig jaar en de daarop volgende Europese tournee afgelopen lente, waarbij hij ook in Paradiso speelde, is Samba in Bamako weer de studio ingedoken. Hij voelde de noodzaak terug te keren naar zijn eigen muzikale roots - de Songhaï muziek - om een meer ‘traditioneel’ en akoestisch album op te nemen. Dit vierde album wordt verwacht in de lente van 2020. In deze nieuwe tournee staat Samba Touré op het podium met ngoni-maestro Djimé Sissoko en Souleymane Kane op percussie. Naast het nieuwe akoestische werk komen ook zijn beste elektrische nummers van zijn voorgaande platen aan bod.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Samba Touré
Samba Touré - Goy Boyro

Samba Touré - Goy Boyro

Samba Touré - Goy Boyro

Samba Touré - Al Barka

Samba Touré - Al Barka

Samba Touré - Al Barka

Ticket to the Tropics-pas 2020

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 10 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2020. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma