Programma
Paradiso

Samba Touré & groupe + Laurens Joensen

Samba Touré & groupe + Laurens Joensen

Sunday 29 July 2012

Sunday 29 July 2012

De uit Timboektoe afkomstige gitarist en zanger wordt door velen beschouwd als beste gitarist van Mali en is tegelijkertijd begenadigd zanger. Hij wordt gezien als de muzikale erfgenaam van de koning van de desert blues, Ali Farka Touré.

Het is niet verwonderlijk dat Samba Touré vijftien jaar geleden gevraagd werd om in diens band te spelen voor internationale tournees door Europa en de Verenigde Staten. Hierdoor raakte Samba geïnspireerd door diverse voor hem nieuwe muziekstijlen en ritmes, die hij opnam in zijn eigen blues en er een heel eigen draai aan gaf.

Samba Toure bracht in 2008 zijn eerste internationale release uit: “Songhaï blues, Homage to Ali Farka Touré”, die eind vorig jaar werd opgevolgd door het album “Crocodile Blues”. Zijn ontspannen en hypnotiserende mix van blues met wortels in de Nigerdelta, traditionele melodieën en teksten geïnspireerd door het Songhai-volk en Westerse invloeden staan voor de verschillende etniciteiten die de eenheid en vrede in Mali symboliseren waar Samba Touré zich hard voor maakt.

DJ MPS Pilot.

Paradiso Programme

Programma