61e99568 Lead Press Shot LR

RVG

woensdag 15 november

In Toekomstmuziek

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 14,50

Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 2,00 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Prijs is inclusief € 2,00 servicekosten
Inclusief daglidmaatschap

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, hiermee kun je naar verschillende indieconcerten op diverse locaties in Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via de link onderaan deze pagina. Meer informatie vind je op indiestad.nl.

De Australische rockband RVG, wat staat voor 'Romy Vager Group', ontstond in de buitenwijken van Melbourne in 2015. Door de jaren heen heeft het viertal een geluid gecreëerd dat bestaat uit een versmelting van genres als gitaarpop, postpunk, goth en jaren tachtig college rock en zo een middenweg gevonden tussen verfijning en spontaniteit. Hun debuutalbum 'A Quality of Mercy' uit 2017 ontving lovende kritieken, waarna de band later tekende bij Fire Records voor de opvolger 'Feral' uit 2020.

Dit jaar keert RVG terug met hun dromerige derde LP 'Brain Worms'. 'Brain Worms' is een overduidelijk postpandemie album, met verwijzingen naar nepnieuws en angstcultuur. Op het album stelt de band openlijk vragen aan zichzelf, wetende dat de luisteraar net zo goed geen raad weten met deze onderwerpen. Sommige nummers op het album werden opgenomen met een akoestische gitaar die ooit in het bezit was van Kate Bush, en de textuur ervan past mooi in de mix van gespannen postpunk en glanzende synthpop dat het album omarmt.

Line-up

External location

  • RVG

Gratis met Indiestadpas 2023

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Aanmelden kan via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

RVG

RVG

Full Performance (Live on KEXP at Home)

Topnummers van RVG

Route naar Toekomstmuziek

Creatieve broedplaats bij de Amsterdam Houthavens.

Paradiso Programme

Programma