Programma
Paradiso

Rumer + The Southern Companion - locatie: People's Place

Rumer + The Southern Companion - locatie: People's Place

dinsdag 3 maart 2015

dinsdag 3 maart 2015

Paradiso presenteert Rumer in People's Place, Stadhouderskade 5, Amsterdam.

‘Into Colour’ is het derde album van de in Pakistan geboren Britse singer-songwriter Sarah Joyce, beter bekend als Rumer. De vooruitgesnelde singles ‘Dangerous’ en ‘Reach Out’ laten Rumer van haar beste kant horen; Rumer zingt krachtig, soulvol en charmant, terwijl de thema’s op de plaat soms erg persoonlijk en emotioneel zijn.

Na het uitbrengen van het debuutalbum ‘Seasons of My Soul’ in 2010, raakte Rumer in een dal. De drukte van tourschema’s en pers zorgde voor stress, waardoor ze voor een korte periode uit de running was. Vier jaar later is de 35-jarige zangeres terug van weg geweest, met een plaat die er nooit was gekomen zonder haar zware vorige plaat. “Het nummer ‘Dangerous’ gaat bijvoorbeeld over het overwinnen van de angst om pijn gedaan te worden,” vertelt ze aan The Independent (UK). “Hoewel sommige nummers opgewekt en vrolijk klinken, zit er altijd een bepaalde melancholie in.”

Rumer maakt soulvolle pop met uitstapjes naar disco en folk. Haar werk werd wereldwijd opgepikt door de grootste sterren en beroemdheden; niemand minder dan Burt Bacharach nam de zangeres mee op sleeptouw nadat het miljoenste exemplaar van het debuutalbum over de toonbank vloog. Na een coverplaat, ‘Boys Don’t Cry’, in 2012, heeft de Britse dame eindelijk kunnen toewerken aan het album dat ze altijd wilde maken.  ‘Into Colour’ bewijst dat ze haar kracht terug heeft, en dit keer niet meer terug deinst.

Paradiso Programme

Programma