Programma
Paradiso

Rocket Cinema: Night of the Living Dead

Rocket Cinema: Night of the Living Dead

vrijdag 31 oktober 2014

vrijdag 31 oktober 2014

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord. Ingang: IJpromenade 3 (onder THT).

Kaartjes zijn ook geldig voor Halloween Hairball.

The Smoke Eaters maken een nieuwe soundtrack voor de allereerste cultfilm uit de beroemde en beruchte zombiecyclus: Night Of The Living Dead (George A. Romero, 1968, USA). Locatie: buiten tussen de bomen op de voormalige galgenveld in Amsterdam Noord – de Tolhuistuin. Datum: 31 oktober = Halloween. Kleed je warm aan, want de temperatuur gaat snel dalen naar chill-factor 666 (te koud? Je kunt ook binnen de film kijken). Be afraid. Be very afraid!

Night of the Living Dead is een Amerikaanse horrorfilm uit 1968, geregisseerd door George A. Romero. Het was de eerste film van zijn zesdelige zombiecyclus en bereikte net als opvolger Dawn of the Dead een cultstatus.

Het verhaal van Night of the Living Dead gaat over de mysterieuze reanimatie van doden en het gevecht van Ben (Duane Jones), Barbra (Judith O’Dea) en vijf anderen om de nacht te overleven terwijl ze vast zitten in een verlaten boerderij in Pennsylvania. Uit een radio-uitzending blijkt dat de zombies in de hele kustregio actief zijn. Volgens wetenschappers zijn de zombies mogelijk het gevolg van radioactieve bestraling die vrij is gekomen toen een ruimtesonde ontplofte. De hele nacht houden Barbra en Ben zich staande, maar dan dringen de zombies toch binnen in het huis...

The Smoke Eaters is een collectief dat bestaat uit de uit Engeland afkomstige Paul Jay en Simon Melia. Zij bewerken samples van dance classics en klassieke filmfragmenten: zeer dansbaar en vol visuele verrassingen. Na optredens op het Oxegen festival in Ierland en het Glastonbury in Engeland hebben The Smoke Eaters inmiddels ook een naam opgebouwd in Australië, Polen en Roemenië.

Je kunt ook eten in de Tolhuistuin. Bij ">THT.

Paradiso Programme

Programma