Programma
Paradiso

Rocket Cinema - King Kong vs. Homework

Rocket Cinema - King Kong vs. Homework

maandag 31 oktober 2011

maandag 31 oktober 2011

Paradiso presenteert Rocket Cinema Festival (28 oktober t/m 26 november)

Maandag 31 oktober (Halloween) - King Kong vs. Homework in De Oude Kerk. Adres: Oudekerksplein 23, Amsterdam.   

Rocket Cinema is bewust gepland tijdens Halloween. Op 31 oktober wordt de grote Oude Kerk in Amsterdam omgetoverd tot een gotisch monstertafereel en is King Kong, een van de hoogtepunten van het festival, te zien. De filmmaker Carl Denham gaat met een schip en bemanning naar een afgelegen eiland in de buurt van Sumatra om een film te maken over een onbekend wezen dat zich op het eiland bevindt. De eilandbewoners ontvangen hem en zijn crew met gemengde gevoelens. Zij ontvoeren Denham’s actrice Ann (Fay Wray) en offeren haar aan Kong, een reusachtige gorilla.

De soundtrack wordt verzorgd door Homework. Het in de Amsterdamse platenzaak Concerto opgegroeide duo Homework heeft afgelopen jaar een onwerkelijke evolutie doorgemaakt. Na hun underground hit ‘Fissa Tune’, op het Berlijnse label Exploited, trok ook 'housemeester van het eerste uur' Jesse Rose, de jongens zijn stal binnen. Nu spelen ze met en worden ze gelauwerd door grote jongens als Soul Clap, Hudson Mohawke en Axel Boman. Met een keur aan nieuwe EP's in het vooruitzicht en tientallen optredens in het buitenland - van de Berlijnse Panoramabar tot de Social Club in Parijs - lijkt het er op dat er een rooskleurige toekomst is weggelegd voor het tweetal.

Voorprogramma: Moving 4-Arts en Ewan Cameron / Naprogramma: DVJs The Scopitonics.

Over Rocket Cinema Festival

In oktober en november 2011 vindt de derde editie van het Rocket Cinema Festival plaats met als overkoepelend thema avontuur. Dj's en muzikanten worden uitgedaagd om een nieuwe soundtrack te schrijven voor een filmklassieker en deze live op te voeren. In samenwerking met muzikanten, beeldmakers, theatermakers en kunstenaars stelt het festival zeven programma’s samen die plaatsvinden op verrassende locaties, van planetarium en aquarium en tot oude kerk. In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen organiseert Rocket Cinema dit jaar bovendien voor het eerst een rondreizend programma dat op en rond treinstations in Amsterdam, Groningen en Utrecht plaatsvindt.

Kijk voor alle informatie over het Rocket Cinema Festival www.rocketcinema.nl.


Programma Rocket Cinema Festival 2011Paradiso Programme

Programma