Programma
Paradiso

Rocket Cinema - Fantastic Voyage vs. Klerkx & the Secret

Rocket Cinema - Fantastic Voyage vs. Klerkx & the Secret

vrijdag 28 oktober 2011

vrijdag 28 oktober 2011

Paradiso presenteert Rocket Cinema Festival (28 oktober t/m 26 november)

Vrijdag 28 oktober - Fantastic Voyage vs. Klerkx & the Secret in het Artis Planetarium. Adres: Plantage Kerklaan 38, Amsterdam.

Het festival van gaat op 28 oktober van start met Fantastic Voyage, misschien wel één van de meest bijzondere, creatieve en originele science fiction films ooit gemaakt. De film vertelt over een team van wetenschappers dat zichzelf inclusief onderzeeër verkleint om in de bloedbanen van een bijna vermoorde collega rond te varen en daar een levensbedreigende kwaal te verhelpen. Sabotage en tijdsdruk (na 1 uur worden zij weer groter) zorgen voor een spannend verhaal.

Klerkx & the Secret verzorgen de soundtrack voor Fantastic Voyage. De band is het project van Rob Klerkx, ook wel bekend als de drummer van Moke. Op het podium wordt hij vergezeld door zijn liveband ‘the Secret’, met daarin zes andere bekende muzikanten. Klerx & the Secret zoekt de grenzen tussen mainstream en experimenteel, met country en folk invloeden.

De voorstelling vindt plaats in het Planetarium in dierentuin Artis in Amsterdam. De bolvormige koepel van het planetarium met een schitterend uitzicht op het heelal vormt een uniek decor voor het futuristische verhaal.

Voorprogramma: Voyage à Travers l'Impossible (FR, 1922, George Méliès) met een nieuwe soundtrack van Alec Smart.

Over Rocket Cinema Festival

In oktober en november 2011 vindt de derde editie van het Rocket Cinema Festival plaats met als overkoepelend thema avontuur. Dj's en muzikanten worden uitgedaagd om een nieuwe soundtrack te schrijven voor een filmklassieker en deze live op te voeren. In samenwerking met muzikanten, beeldmakers, theatermakers en kunstenaars stelt het festival zeven programma’s samen die plaatsvinden op verrassende locaties, van planetarium en aquarium en tot oude kerk. In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen organiseert Rocket Cinema dit jaar bovendien voor het eerst een rondreizend programma dat op en rond treinstations in Amsterdam, Groningen en Utrecht plaatsvindt.

Kijk voor alle informatie over het Rocket Cinema Festival op www.rocketcinema.nl.


Programma Rocket Cinema Festival 2011

Paradiso Programme

Programma