Programma
Paradiso

Rocket Cinema - Baron Prášil vs. Quartier Mustache

Rocket Cinema - Baron Prášil vs. Quartier Mustache

Saturday 29 October 2011

Saturday 29 October 2011

Paradiso presenteert Rocket Cinema Festival (28 oktober t/m 26 november)

Zaterdag 29 oktober - Baron Prášil vs. Quartier Mustache in het Artis Aquarium. Adres: Plantage Middenlaan 41, Amsterdam.

Als onderdeel van het Rocket Cinema Festival (28 oktober – 26 november) duikt DJ-collectief Quartier Mustache in de onderwaterwereld van het Aquarium in Artis om een nieuwe soundtrack te maken bij het visueel adembenemende Baron Prášil. Binnen dit grandioze gebouw uit de 19de eeuw wordt de bezoeker overspoeld door opzwellende muziek terwijl Baron Munchausen leeft zich uit op het scherm met wilde avonturen die plaatsvinden in zijn fantasierijke verbeelding zowel op de maan als onderzee in de buik van een walvis.

De film wordt begeleid door het collectief Quartier Mustache uit Amsterdam . Sinds het duo heeft besloten hun krachten te bundelen reizen ze de hele wereld rond met hun filmische achtergrondmuziek waarmee ze publiek van alle leeftijden doen swingen. Hun unieke muziekkeuze varieert van sleazy-listening tot sexotica en van jet-set pop tot loungecore. Vanuit hun thuishaven blijven ze steeds op zoek naar inspiratie en gelegenheden om hun eigen comfortabele geluid ten gehore te brengen. De onderwaterwereld in het Aquarium in dierentuin Artis vormt een levensecht decor voor de onderzeese avonturen van Baron von Münchhausen

Hoofdfilm: Baron Prášil (CZ, 1961, Karel Zeman) vs Quartier Mustache. Voorprogramma: The Mermaid (FR, 1904, George Méliès ) en 20,000 Leagues Under the Sea (FR, 1907, George Méliès).

Over Rocket Cinema Festival

Tijdens het de derde editie van het Rocket Cinema Festival worden dj's en muzikanten uitgedaagd om een nieuwe soundtrack te schrijven voor een filmklassieker en deze live op te voeren. In samenwerking met muzikanten, beeldmakers, theatermakers en kunstenaars stelt het festival zeven programma’s samen die plaatsvinden op verrassende locaties, van Planetarium en Aquarium en tot De Oude Kerk. In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen organiseert Rocket Cinema dit jaar bovendien voor het eerst een rondreizend programma dat op en rond treinstations in Amsterdam, Groningen en Utrecht plaatsvindt.

Kijk voor alle informatie over het Rocket Cinema Festival op www.rocketcinema.nl.


Programma Rocket Cinema Festival 2011
Paradiso Programme

Programma