Paradiso

Robert Glasper Experiment + dj set Carlos Niño

Robert Glasper Experiment + dj set Carlos Niño

Thursday 3 November 2016

Thursday 3 November 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

* Het passepartout voor Robert Glasper Experiment 3/11 en Terrace Martin 4/11 is uitverkocht.

Jazzpianist Robert Glasper groeide op tussen Motown, R&B en gospelmuziek en luistert sinds zijn tienerjaren naar jazz. In zijn carrière heeft hij altijd open gestaan voor nieuwe genres en samenwerkingen en dat leverde hem Grammy-nominaties op. Geen jazzpianist voelt zich zo vertrouwd en comfortabel in de hiphop- en soulmuziek als Robert Glasper. Er staat een indrukwekkende lijst samenwerkingen op zijn conto, waaronder Erykah Badu, Kendrick Lamar, Kanye West, J Dilla, Lupe Fiasco, Jay Z, Bilal, Mos Def, Meshell Ndegeocello en Stevie Wonder.

Met zijn Experiment verzamelt hij gelijkgestemde muzikanten om zich heen, die net als hij geschoold zijn maar het vooral belangrijk vinden om muziek recht uit het hart te spelen, wars van genres, om nieuwe muzikale horizons te verkennen.

Robert Glasper Experiment: Robert Glasper (toetsen), Casey Benjamin (saxofoon, vocoder), Derrick Hodge (basgitaar), Mark Colenburg (drums).

Dj set Carlos Niño.

Super-Sonic Jazz presenteert in Paradiso spannende en vernieuwende artiesten, die met een jazz-benadering diverse muzikale invloeden laten samenkomen: van electronica tot Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop. Denk aan nieuwe mengvormen, nieuwe experimenten en nieuwe helden als onder meer Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus. Blijf op de hoogte via Facebook, volg de Spotify playlist en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Paradiso Programme

Programma