Programma
Paradiso

Rijksmuseumlezing: Gabriël Metsu

Rijksmuseumlezing: Gabriël Metsu

vrijdag 11 februari 2011

vrijdag 11 februari 2011

Deze winter zet het Rijksmuseum Gabriël Metsu (1629 - 1667) opnieuw op de kaart. Metsu is een van de belangrijkste Nederlandse genreschilders uit de 17de eeuw. Zijn schilderijen geven een prachtige indruk van alledaagse momenten in de Gouden Eeuw: een jongeman die een liefdesbrief schrijft, een keukenmeid die een appel schilt, een oude drinker die het glas heft.

In de 18de en 19de eeuw was Metsu bekender dan Vermeer, wiens werken zelfs aan hem werden toegeschreven. Ruim 35 van zijn beste schilderijen uit internationale musea en privé-collecties worden samengebracht, waaronder werken die onlangs zijn herontdekt en voor het eerst in soms meer dan 250 jaar naar Nederland terugkeren. Van 16 december tot en met 21 maart 2011 te zien in het Rijksmuseum.

Twee specialisten geven vanmiddag een lezing over de verschillende onderdelen van het werk van de schilder Metsu: Gregor Weber, Hoofd afdeling Beeldende Kunst Rijksmuseum, ‘Schilderijen in schilderijen in het werk van Metsu’, en Jeroen Jansen, Docent Historische Nederlandse letterkunde UvA, ‘Op bezoek met Metsu. Literaire teksten en schilderkunst’.

De entree is inclusief ontvangst met koffie/thee, lezing en toegang museum met glas wijn/fris na afloop.

Reserveer hier je tickets!


Paradiso Programme

Programma