Programma
Paradiso

Richard Bona & Mandekan Cubano - Africadelic + Paulo Flores (Angola)

Richard Bona & Mandekan Cubano - Africadelic + Paulo Flores (Angola)

woensdag 25 mei 2016

woensdag 25 mei 2016

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas, die inmiddels is uitverkocht. Meer informatie: www.tickettothetropics.nl/pas. Wil je als eerste weten van een nieuwe pas? Meld je dan hier aan: bit.ly/InfoTicketTropics

Speciaal programma in het kader van de wereldwijde Afrikadag.

De uit Kameroen afkomstige Richard Bona heeft als bassist zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij speelde met artiesten als Chaka Khan, Herbie Hancock, Pat Metheny, Harry Belafonte en Harry Connick Jr., en wordt geroemd om zijn virtuoze spel. Maar sinds hij in 1999 zijn solodebuut ‘Scenes From My Life’ uitbracht is het niet alleen zijn basspel maar ook zijn stem die de aandacht trekt. Bona zingt in zijn moedertaal Duala, een Kameroens dialect dat opvalt door zijn haast hypnotiserende klanken. Zijn stem versmelt op een meesterlijke wijze met jazz, bossanova, pop, afrobeat, en funk.

Voorprogramma: Paulo Flores

Als een van de belangrijkste Angolese zangers van dit moment, staat Paulo Flores vooral bekend om zijn vertolking van de ‘Semba’ stijl, waarmee de zanger uiting kan geven aan diverse emoties. Zijn liedjes gaan vaak over het harde leven in Angola, oorlog en corruptie, maar ook over liefde, hoop en de schoonheid van Angolese vrouwen.

Paradiso Programme

Programma