Programma
Ricciotti Persfoto LR

ricciotti ensemble - plan de campagne

ricciotti ensemble - plan de campagne

zondag 6 augustus 2023

zondag 6 augustus 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Dit programma is gratis toegankelijk

Deze zomer brengt het Ricciotti Ensemble een ode aan het prachtige Nederlandse platteland. De laatste jaren rukt de verstedelijking steeds meer op en heeft het platteland in toenemende mate te maken met de gevolgen hiervan: het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt. Deze verschraling van faciliteiten op het platteland voor de bewoners van de Nederlandse dorpen wil het gezelschap met Plan de campagne muzikaal onder de aandacht brengen. Samen met solist Lana Wolf wordt het platteland bezongen in allerlei genres en stijlen. Componist Hugo Bouma – jarenlang altviolist en arrangeur voor het Ricciotti – schreef speciaal voor het stuk de opdrachtcompositie Ik nam de metro om een koe te zien. Ga je mee naar het platteland?

Lana Wolf
De veelzijdige solist Lana Wolf komt van het Gelderse platteland en woont tegenwoordig in dezelfde boerderij waar ze opgroeide. Ze voelt zich in allerlei stijlen thuis, maar haar grote liefde is de countrymuziek. In de bakermat van deze stijl, Nashville (Tenessee), staat ze zelfs bekend als de Dutch Country Girl. Lana is naast zangeres ook songwriter, radio-dj, producer en vocal coach. Samen met het Ricciotti brengt ze bekende country liedjes, maar ook Nederlandstalige en zelfs Mexicaanse muziek over het platteland ten gehore. De ideale solist voor Ricciotti’s Plan de campagne!

Over het Ricciotti ensemble
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 speelt het overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat drie keer per jaar op tournee. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Ricciotti Ensemble
Ricciotti Ensemble

Ricciotti Ensemble

Trailer

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma