Programma
Paradiso

Ricciotti Ensemble - Bosnische Balkan Connectie

Ricciotti Ensemble - Bosnische Balkan Connectie

zaterdag 25 juli 2015

zaterdag 25 juli 2015

Met medewerking van Nermin Tulić (accordeon) en Mišo Petrović (gitaar).  

Op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, maar ook op het Rode Plein of in Paradiso: het Ricciotti Ensemble speelt overal en voor iedereen. Het Ricciotti is een symfonieorkest dat bestaat uit 41 jonge, geestdriftige musici. Het heeft zich ten doel gesteld om live symfonische muziek te brengen op plekken waar die normaliter niet klinkt. De unieke mobiliteit van het orkest maakt dat mogelijk, de orkestleden zijn binnen drie minuten speelklaar. Daardoor kunnen er per dag meerdere optredens gegevens worden: drie is het minimum en dertien het Guinness World Record. Het snelste orkest ter wereld toert deze zomer kriskras door Nederland en Bosnië. Waar het orkest ook speelt, iedereen wordt gegrepen door de charme en de veelzijdige muziek.

Nermin Tulić werd geboren in 1977 in Bosnië. Hij studeerde klassiek accordeon vanaf 1996 op het Conservatorium van Enschede. Al vanaf zijn jonge jaren koestert Nermin een  voorliefde voor de Balkan en Mediterrane muziek. Deze muziek werd uiteindelijk ook zijn specialisatie, in 2003 richtte hij  Ensemble EtnoSaraj op.

Mišo Petrović werd geboren in Mostar en de gitaar was liefde op het eerste gezicht. Na het verlaten van Kunstacademie in Sarajevo, in de jaren ´80, begint hij in Mostar te spelen in verschillende pop rock bands. Maar na een paar "elektrische jaren" gaat hij terug naar zijn eerste liefde - de akoestische gitaar - en treedt op als troubadour, als duo of in een bandje en componeert theatermuziek. In 1991 gaat hij naar Nederland, waar hij nog steeds woont. Mišo is oprichter en muzikale leider van de bekende Mostar Sevdah Reunion.

Paradiso Programme

Programma