Programma
Paradiso

Reveller - het verplaatste concert van 20 december

Reveller - het verplaatste concert van 20 december

zaterdag 1 februari 2014

zaterdag 1 februari 2014

Reeds gekochte kaarten voor 20 december blijven geldig voor dit concert.

Reveller is een nieuwe Nederlandse band van zanger Sven Sterk en gitarist Ramon de Wilde. Hun samen geschreven songs zijn filmisch, boeiend en krachtig. Het markante stemgeluid van Sven gekoppeld aan het spannende gitaarspel van Ramon geven de songs een geheel eigen identiteit. Hun gelaagde producties bevatten een geraffineerde mix van akoestische en elektronische elementen. De muziek van Reveller is geïnspireerd door artiesten als  David Bowie, Gerry Rafferty en Editors, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid.

In de zomer van 2012 introduceerde JB Meijers de band aan producer Ken Stringfellow (The Posies, Snow Patrol, Big Star, R.E.M.) en het was een ‘match’. “Chemie en magie” zo vatten zij het zelf in twee woorden samen. De samenwerking met Stringfellow heeft ervoor gezorgd dat Reveller in korte tijd een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Met zijn inspirerende persoonlijkheid bleek hij in staat om een magische sfeer de studio in te brengen, waardoor de tien dagen studiotijd tot één van de creatieve hoogtepunten van de band behoren. Stringfellow over ‘Cold Engine Start’: “Reveller’s album has a many rich textures, from clean, energetic pop with a kind of Franz Ferdinand funk to it, to trippy ballads and dark musings.”Over het nummer ‘Seeking up the Danger’ zegt hij: “It’s a warm, minimalist vibe, like the good parts of early Coldplay played back by the Cowboy Junkies.”

Voor een aantal songs werd gezocht naar een ietwat hees ‘vintage’ stemgeluid en gevonden werd de Amerikaanse zangeres Dayna Kurtz. Haar backing vocals zijn een waardevolle bijdrage aan het album. “Beautiful tunes” twitterde Kurtz na afloop.

Paradiso Programme

Programma