Programma
052119 Remy van Kesteren 0965

REMY. + Band + Analogue Robot Orchestra’

REMY. + Band + Analogue Robot Orchestra’

zondag 8 maart 2020

zondag 8 maart 2020

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

20.00-20.30 uur - Remy van Kesteren & Analogue Robot Orchestra (Tuinzaal)
vanaf 20.30 uur - Remy van Kesteren & Band (Concertzaal)

Remy van Kesteren speelt eerst het repertoire van zijn meest recente album 'Shadows' in een intiem concert met zijn robotorkest Analogue Robot Orchestra in de Tuinzaal. Na het optreden neemt Remy het publiek mee naar de concertzaal van Paradiso Noord voor een show met zijn band, waar de projecties van Blauwe Uur een grote rol spelen.

Remy: "De laatste tijd heb ik veel nieuwe muziek geschreven en mijn band is enorm gegroeid. Dat we in Paradiso Noord de tour mogen afsluiten voelt als een bekroning op deze periode. Daarom wordt het ook meer dan een concert – het voelt eigenlijk meer als een mini-festival waar ik alle gedaantes van mijn muziek mag laten horen en zien."


Met zijn nieuwe album 'Shadows' wilde Remy een eigen universum creëren; hij was op zoek naar een parallelle wereld waar hij de luisteraar in mee kon nemen. Bijna een jaar lang heeft hij de harp laten staan en ging aan de slag met piano, gitaar, synthesizer, zingen en het zelf produceren van nieuwe tracks. Drie jaar duurde Remy’s zoektocht naar zijn eigen geluid. Optreden deed hij in die periode nauwelijks.

Na de release van 'Shadows' in februari 2019, geproduceerd door de Engelse dj/producer en singer-songwriter Fink, heeft Remy meer dan 60 concerten gegeven in onder andere Amerika, Australië, Duitsland en Zwitserland. Deze tour sluit hij nu af in Paradiso Noord. 

In 2005 werd Remy op festival Into The Great Wide Open voorgesteld aan kunstenaarscollectief Blauwe Uur. Zij creëeren visuele ervaringen en transformeren ruimtes met videoprojecties. Toen Remy de voorstellingen van het collectief zag waarbij ze gebruikt maakten van videomapping in bossen, duinpannen en op de zee, zag hij de parallelle visuele wereld waar hij naar op zoek was. Bij de opening van de expositie van David Hockney in het Van Gogh Museum in 2019, kwam hun samenwerking tot uiting in de lichtshow 'Arrival of Spring', begeleid door de muziek van Remy's 'Shadows'.

De arrangementen en het geluid van 'Shadows' vragen om optredens met een volledige band, in een bezetting zoals de songs ook opgenomen zijn in de studio. De band bestaat uit Mischa Porte (Pitou, Björn van der Doelen), Morris Kliphuis (KAPOK, s t a r g a z e, Kyteman) en Richard Veenstra.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Remy van Kesteren
Hqdefault 191114 095655
Hqdefault 191114 095842

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma