Programma
Peter Gregson web

RECOMPOSED BY PETER GREGSON: BACH THE CELLO SUITES

RECOMPOSED BY PETER GREGSON: BACH THE CELLO SUITES

vrijdag 15 maart 2019

vrijdag 15 maart 2019

In Zonnehuis

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

 • Programma met zitplaatsen

Bach’s Cello Suites, een van de bekendste en meest geliefde werken in de klassieke muziek, krijgt een moderne bewerking van de jonge Schotse componist Peter Gregson in Recomposed by Peter Gregson: Bach – The Cello Suites.

300 jaar na hun creatie krijgen de zes suites, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach tussen 1717 en 1723, een prachtige re-interpretatie door de prijswinnende cellist voor de baanbrekende Recomposed series.

De zes suites worden uitgevoerd door Gregson en een ensemble van tot vijf andere cellisten in steeds wisselende opstelling, ondersteund door een subtiel elektronisch fundament dat gecreëerd en gespeeld wordt door Gregson zelf.

Peter Gregson is een van de meest gevierde cellisten en hedendaagse componisten van Groot Brittannië. Hij was nog maar vier jaar oud toen hij begon op de cello en later studeerde hij aan de Royal Academy of Music in Londen. Gregson bracht drie solo albums uit: Terminal (2010), Lights In The Sky (2014) en Touch (2015). De EP Gregson Richter Jóhannsson (2011) werd door Max Richter en Jóhann Jóhannsson voor hem geschreven. Hij werkte samen met componist Gabriel Prokofiev aan Cello Multitracks (2012). Daarnaast componeerde hij diverse soundtracks die hij ook zelf deels uitvoerde voor onder meer de balletvoorstelling FLOW (2013) en de films A Little Chaos (2015) en Forgotten Man (2017). Zijn meest recente albums zijn Quartets: One and Quartets: Two (beiden uit 2017), die zijn gebruikt als soundtrack voor het ballet Eight Years of Silence.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  Billy place

  Recomposed by Peter Gregson: Bach - The Cello Suites

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Zonnehuis

  Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

  Paradiso Programme

  Programma