Raymond web

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud

donderdag 7 december

In Koninklijk Theater Carré

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Tickets vanaf € 32,24

Prijs is inclusief € 3,34 servicekosten

Prijs is inclusief € 3,34 servicekosten

Ticketverkoop verloopt via Carré

De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud komt voor een exclusief concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In april van dit jaar deed Van het Groenewoud Paradiso aan. Het betrof een door corona uitgestelde show, die rond zijn zeventigste verjaardag in 2020 had moeten plaatsvinden. Dat jaar kwam zijn album 'Speel' uit. Naar de bescheiden mening van de Vlaamse bard was het zelfs zijn beste optreden ooit. In NRC kreeg dat optreden de allerhoogste beoordeling, namelijk 5 ‘ballen’. “Als lichtend baken aan de horizon van de Nederlandstalige popmuziek kan de onvermoeibare Raymond van het Groenewoud nog jaren mee,” tekende recensent van dienst Jan Vollaard op.

Is er meer reden nodig om nu terug te keren naar Amsterdam? En waarom dan niet meteen naar Carré, de plek waar legendes bevestigd worden? Het lijkt ook gepast, omdat de geboren Brusselaar Nederlandse roots heeft. Zijn ouders waren afkomstig uit onze hoofdstad en in zijn jeugd heeft Raymond ook twee jaar in Mokum gewoond. De band met het Nederlandse publiek is ook hecht. Sterker nog: hij krijgt er nog steeds nieuwe fans bij. Als artiest is de man altijd relevant gebleven.

Tijdens het concert in Carré speelt Raymond oud en nieuw werk uit zijn vijftig jaar omspannende rijke oeuvre. Het toont alle kanten van zijn kunstenaarschap. Want Raymond is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die kan rocken én romantische ballads zingen, maar hij is ook een even ingenieuze als geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek, dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits uit het verleden. Maar ook met zijn nieuwere repertoire behoudt hij ieders aandacht.

Line-up

External location

  • Raymond van het Groenewoud
Hqdefault 221213 174912

Raymond van het Groenewoud

Speel

Hqdefault 221213 174912 1

Raymond van het Groenewoud

Meisjes

Route naar Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré gevestigd aan Amstel 115 in Amsterdam. Dat is dicht bij het Weesperplein, Waterlooplein en Rembrandtplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 51, 53 of 54 en diverse trams). In de buurt van Koninklijk Theater Carré zijn ook een aantal parkeergarages en kun je gebruik maken van valet parkeerservice. 

Paradiso Programme

Programma