Programma
Paradiso

Radical Face - verplaatst van Bitterzoet naar Paradiso + Benjamin Francis Leftwich

Radical Face - verplaatst van Bitterzoet naar Paradiso + Benjamin Francis Leftwich

woensdag 1 februari 2012

woensdag 1 februari 2012

Let op! De locatie is gewijzigd van Bitterzoet naar de grote zaal van Paradiso. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Tijden en prijs blijven ongewijzigd.

Hoewel het album ‘Ghost’ van de Amerikaanse singer-songwriter Radical Face in 2007 is verschenen, kwam het in 2011 opnieuw onder de aandacht. Het onweerstaanbare nummer ‘Welcome Home’ werd gebruikt in een reclamespot van Nikon en werd via Youtube en Facebook een behoorlijke hit. De man achter de prachtige liedjes is Ben Cooper, die ook deel uitmaakt van Electric President en Iron Orchestra. Waar ‘Ghost’ al een conceptplaat was, over huizen en de geesten die mensen achterlaten als ze verhuizen, pakt Radical Face het op zijn nieuwe album nog grootser aan. In een soort drieluik dat ‘The Family Tree’ als titel heeft, duikt hij diep in familiegeschiedenissen en -drama’s. Het eerste deel ‘The Family Tree: The Roots’, verscheen in oktober van 2011.

Uit York komt de tweeëntwintigjarige singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich. Leftwich ontdekte op jonge leeftijd de muziek van Bob Dylan, Nick Drake en Elliott Smith en brengt de invloed die dat op hem had samen in zijn lichte, toegankelijke folkliedjes. Dit jaar bracht Leftwich zijn debuutalbum ‘Last Smoke Before The Snowstorm’ uit, waarop zich bewijst als veelbelovende opvolger van Damien Rice en Bon Iver.

Paradiso Programme

Programma