Programma
QUEST CE QUE CEST 6

‘Qu’est-ce que c’est?’

‘Qu’est-ce que c’est?’

donderdag 23 januari 2014

donderdag 23 januari 2014

(For English below)

Paradiso en kunstenaar Melanie Bonajo presenteren QU’EST-CE QUE C’EST, een festival waar popmuziek en beeldende kunst ontmoeten. Op donderdag 23 januari 2014 toont Paradiso twaalf opkomende kunstenaarsband en presenteert Paradiso de nieuwste generatie van jonge kunstenaars die energiek kunst en muziek combineren. Alle performances zijn speciaal voor deze avond gemaakt en tonen het succesvol samenvoegen van beeldende kunst en popmuziek. Een week eerder zal het symposium 'If I was a sculptor, but then again, no' plaatsvinden als onderdeel hiervan.


Met performances van La Chatte, Cold Void, Burning fire, echo+seashell, Marichen Danz + UNMAP, Baba Electronica + Die Zauberflöte, Constant Dullaart, BLVEBΛRD, ZaZaZoZo, Blodfet + DJ Lonely, DJ Boris Becker en de winnaar van de Rietveld One Song Competition + pop-up performances van: Thundermoon + Nikki Rosa Ootjers, Josefin Arnell + Michele Rizzo & Janneke Raaphorst + Dagmar Atladottir en een afterparty van Dondergrondse. 

-----

Paradiso and artist Melanie Bonajo proudly present QU’EST-CE QUE C’EST, a festival where pop music and visual art meet. On Thursday January 23, 2014 Paradiso will host twelve upcoming artist bands, showcasing a generation of young artists who energetically combine art and music. All the performances have been made specifically for this one night festival and show the successful merging of visual art and pop music. A week earlier symposium 'If I was a sculptor, but then again, no' will take place as a part of this.


With performances of La Chatte, Cold Void, Burning fire, echo+seashell, Marichen Danz + UNMAP, Baba Electronica + Die Zauberflöte, Constant Dullaart, BLVEBΛRD, ZaZaZoZo, Blodfet + DJ Lonely, DJ Boris Becker and the winner of the Rietveld One Song Competition + pop-up performances from: Thundermoon + Nikki Rosa Ootjers, Josefin Arnell + Michele Rizzo & Janneke Raaphorst + Dagmar Atladottir and an afterparty of Dondergrondse. 

Hqdefault 201124 125641

La Chatte

COEUR DE PIERRE

La Chatte (FR)

De Parijse band La Chatte speelt door postpunk geïnspireerde ‘electro zouk’; ritmische, donkere, verwrongen en expressionistische beats. De band staat bekend om hun explosieve performances en hun extravagante outfits die ontworpen worden door lead singer en modeontwerpster Vava Dudu.

Hqdefault 201124 125641 1

Cold Void

Evil Nature

​Cold Void (NL)

Cold Void is een elektronische muziekgroep van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal en muzikant Luuk Bouwman (ex-Aux Raus). Cold Void maakt ‘scary keyboard music’, beïnvloed door soundtracks, kinderliedjes en ruwe metal.

​Burning Fire (NL)

Beeldend kunstenaars Justin Gosker en Lot Meijers presenteren Burning Fire, een nieuw muzikaal project waar droge beats de basis vormen voor droge poëzie. Gosker en Meijers werkten eerder samen als Club Hope (‘a spontaneous hip-hop endeavour’) en Vicky and Ron, een postpunk formatie. Het performatieve aspect van de band is van groot belang voor Gosker en Meijers – voor elke performance wordt een show gemaakt specifiek voor die locatie.

Burning fire
Etham

Catface terror

echo+seashell

echo+seashell (NL/FIN)

echo+seashell zijn Henna Hyvärinen, Susan Kooi en een iPod. Zij ontmoetten elkaar tijdens een artist residency in Duitsland en traden sindsdien op bij festivals als FATFORM, Museumnacht Amsterdam en het Antagon festival in Turku.

Hqdefault 201124 125642

Mariechen Danz & UNMAP (DE)

Toen beeldend kunstenaar Marichen Danz muziek begon te maken met muzikant Alex Stolze was dat in eerste instantie om een soundtrack te maken voor haar kunstperformances. De mix van op R&B-geïnspireerde rock en elektronische pop met soul dragen de teksten van Marichen en dringen zo binnen in de oren en de geest van de luisteraar. Dit zijn niet zomaar liedjes, het zijn verhalen. Geleidelijk leidden deze gevoelige en heldere melodieën tot de wondere wereld van UNMAP.

​Baba Electronica (DE)

Daniela Bershan is kunstenaar en dj. Ze studeerde Multimedia Design in Stuttgart en aan de Rietveld Academie en exposeerde onder andere in het Künstlershaus in Graz, in Centro d'Arte Santa Monica in Barcelona en in Capacete te Rio de Janeiro. Daniela maakt sculpturen, installaties, performances en geluiden. Onder de naam Baba Electronica is zij actief als dj en producer.

Baba

Constant Dullaart (NL)

Constant Dullaart studeerde aan de Rijksakademie in Amsterdam en exposeerde onder meer in MassMOCA, UMOCA the New Museum in New York, Polytechnic Museum in Moscow, Autocenter in Berlin en De Appel, W139 en het Stedelijk Museum. Zijn werk concentreert zich met name op het visualiseren van de semantiek van het internet en ‘software dialects’.

Constant

BLVEBARD (GB)

BLVEBARD is een nieuw muziekproject van multimedia kunstenaar Maia Lyon Daw. Eerder was Lyon Daw verantwoordelijk voor de performance/muziek act The Wolf, Death and the Acorn.

Tumblr inline mxe34jqc4y1stexj7

​ZaZaZoZo (NL/FR)

ZaZaZoZo is een project van kunstenaars Melanie Bonajo en Joseph Marzolla. Hun debuutalbum INUA kwam uit in 2012 en werd midden in de winter opgenomen in een geïsoleerd dorpje in Oost-Groenland. Het album is een hommage aan plaatsen die niet doordrongen zijn van menselijke gedachten, sprekende landschappen, isolatie, tri-genderism, liedjes over geesten en dode piraten, kolonialisme, erosie van de ethno-sferen, uitgestorven gevoelens, verlies van navigatie, afwezigheid van geschiedenis en intimiteit tot de natuur en de dood.

Blodfet & DJ Lonely (S)

Jonas Ohlsson is een Zweedse, multidisciplinair werkende beeldend kunstenaar en dj, gevestigd in Amsterdam. Onder de naam Blodfet en DJ Lonely maakt Jonas Ohlsson experimentele muziek die uitkomt op labels als Börft Records (SE), Junior Aspirin (UK). Daarnaast maakt hij deel uit van het collectief FUCK en is hij docent aan de Gerrit Rietveld Academie.


Jonas

DJ Boris Becker (DE)

Maria Guggenbichler is kunstenaar, curator, DJ, grappig, ‘a laughing network’ en nog wat andere onduidelijke dingen. Ze probeert te werken vanuit Amsterdam, maar organiseert projecten en evenementen in heel Europa. Guggenbichler werkt met name buiten een commerciële en institutionele context, en houdt ervan verbindingen te legen met andere vriendelijke netwerken en samenwerkingsverbanden. Onder haar artiestennaam, Boris Becker, speelt zij regelmatig voor Club4Reel, Girls Like US en Fatform. Ook organiseerde ze samen met Hallo Gallo feestjes in Cinema SubREEL, Butcher's Tears, Lost Property, San Serriffe en OCCII, evenals in haar huiskamer (Soup For The Night) of haar tweede thuis (Sister From Another Mister, BijlmAIR, De Bijlmer).

Dj boris
QUEST CE QUE CEST 4
QUEST CE QUE CEST 3
QUEST CE QUE CEST 2
QUEST CE QUE CEST 1
QUEST CE QUE CEST 8
QUEST CE QUE CEST 7
QUEST CE QUE CEST 6
QUEST CE QUE CEST 5
QUEST CE QUE CEST 12
QUEST CE QUE CEST 11
QUEST CE QUE CEST 10
QUEST CE QUE CEST 9
QUEST CE QUE CEST 13
Paradiso Programme

Programma