Programma
Queens of Beirut horizontal

Queens of Beirut

Queens of Beirut

zaterdag 13 mei 2023

zaterdag 13 mei 2023

In LAB111

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

De kaartverkoop gaat via LAB111

Op 15 mei komt Queens of Beirut uit, een boek vol foto’s en persoonlijke verhalen uit de drag gemeenschap in Beirut. Het boek laat zien hoe zeven drag queens - Sultana, Sit Yanna, Narcissa, Latiza, Robyn, Anissa en Emma - zich verhouden tot elkaar, de samenleving en de huidige situatie in Libanon. In samenwerking met Stichting art. 1, IQMF en auteur / fotograaf Renske Diks organiseert Shugar op zaterdag 13 mei om 21.15 uur in LAB111 een programma rondom de release van Queens of Beirut, met een fototentoonstelling, filmvertoning, nagesprek en performance van drag queen Emma Gration.

Beirut is een van de drie hoofdsteden waar Shugar zich enorm door laat inspireren. Athene, İstanbul en Beirut zijn wat Shugar betreft de queer capitals die historische banden hebben met het Constantinopel van weleer. Na jaren van economische en sociaal-maatschappelijke problematieken en een verwoestende explosie, zijn we ontzettend blij dat Shugar’s focus weer op een van de leidende Arabische queer steden van de Levant ligt en dat we ons weer mogen en kunnen vestigen in Beirut.

International Queer & Migrant Film Festival (IQMF) is een vaste partner van LAB111 en deze Special komt tot stand in samenwerking met LAB111. Dit evenement wordt financieel ondersteund door Queer Network Amsterdam.

Route naar LAB111

LAB111 is een filmtheater en restaurant gevestigd op de Arie Biemondstraat in de Kinkerbuurt in Amsterdam-west. Met openbaar vervoer is LAB111 te bereiken via Tram 1 en 11 naar halte Jan Pieter Heijestraat (5 min. lopen), tram 3 naar halte Overtoom (8 min. lopen) en tram 7 of 17 naar halte Ten Katestraat (5 min. lopen). Kom je met de auto? Maandag t/m zondag betaal je van 9:00 (zondag vanaf 12:00 uur) tot 24:00 zes euro per uur. 

Toegankelijkheid:
Vanwege de vele trappen in het monumentale pand is LAB111 helaas moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen lift in het pand aanwezig.

Paradiso Programme

Programma