Programma
Paradiso

QUEEN IFRICA & TONY REBEL + Falasha ft. Poor Man Friend Band

QUEEN IFRICA & TONY REBEL + Falasha ft. Poor Man Friend Band

donderdag 28 januari 2010

donderdag 28 januari 2010

Ventrice Morgan (1975), beter bekend als Queen Ifrica, is een van de weinige vrouwelijke artiesten uit Jamaica die succesvol is. Haar single `Daddy´, die expliciet gaat over incest, werd in Jamaica en Engeland een grote hit, ondanks het gevoelige thema. Ook veel van haar andere nummers, gezongen of getoast met de voor Jamaica kenmerkende diepe stem boven een relaxte reggaegroove, stellen sociale en maatschappelijke thema´s aan de kaak. Queen Ifrica begon met haar muziek bekend te worden aan het begin van deze eeuw, toen een van haar eerste singles `Below The Waist´ uitkwam. In 2009 verscheen het album `Montego Bay´ bij het Amerikaanse label VP Records. Ifrica is beïnvloed door moderne dancehall en R&B, maar blijft altijd dichtbij de stijl waar ze mee opgroeide: de roots-reggae. Queen Ifrica speelt samen met roots/dancehall-zanger Tony Rebel, een eveneens uit Jamaica afkomstige Rastafari. In tegenstelling tot veel roots-zangers brengt Rebel meer luchthartige reggae die als doel heeft een positieve vibe onder het publiek te verspreiden. DJ's Black Star Sound feat. Den-Den. 

Falasha is geboren op Aruba. Hij werkte samen met vele reggaebands, o.a. de Isis band op Aruba. Al snel werden ze de beste reggaeband van de Antillen. In 2004 heeft Falasha de CD 'Cultivate your Mind' uitgebracht. Zijn volgende album staat gepland voor begin 2010. De muziek leidde hem richting Europa, waar hij nu samenwerkt met Poor Man Friend band.

Poor Man Friend is een Roots Reggae Dancehall backingband uit Nederland. Zij combineren eigen werk met authentieke typische Jamaicaanse Reggae riddims. De band heeft zowel nationaal als internationaal verschillende artiesten begeleid.

DJ's Black Star Sound feat. Den-Den.

Paradiso Programme

Programma