Programma
Queen blood willow Evann

Quadruple Bill: Paradox-sal, Sandrine Monar, Géométrie Variable, Chey Jurado

Quadruple Bill: Paradox-sal, Sandrine Monar, Géométrie Variable, Chey Jurado

Wednesday 15 August 2018

Wednesday 15 August 2018

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €16,50 excl. servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

Op woensdag 15 en donderdag 16 augustus presenteert Summer Dance Forever twee programma’s met enkele van de beste hiphop dansvoorstellingen van het moment. Iedere avond is een andere combinatie van shows te zien, vol met Nederlandse premieres van internationaal gerenommeerde makers, zoals de Spaanse Iron Skulls en Sadeck Berrabah’s Géométrie Variable.   


Paradox-sal: Queen Blood
Ousmane Sy (Babson), lid van de iconische hiphopgroep Wanted Posseen mede-oprichter van de band Serial Stepperz, startte in 2012 de 100% vrouwelijke groep Paradox-sal met het idee jonge dansers rond Afro-house samen te brengen. Hij is ook de initiatiefnemer achter All 4 House, een origineel concept om de spiritvan de clubs te verspreiden met de beste internationale DJ's en dansers. In Queen Bloodgaat de choreograaf in op het concept van vrouwelijkheid, in gebaren, beweging en energie. Met een mix van House dans en een vocabulaire van Afrikaanse dansen is er veel aandacht voor de persoonlijkheid van de vrouwelijke performers, vanuit verschillende choreografische en culturele achtergronden. 


Sandrine Monar (FLOWésie): Shoes Me
Nederlandse première

Naast hiphopdanserer is Sandrine Monar (FR) ook een fervent liefhebster van schoenen. In haar eerste choreografische creatie Shoes Me gebruikt ze de schoen als intiem, persoonlijk object, om het te hebben over vrouwelijkheid, herinneringen en het onbewuste. Aan onze schoenen, van torenhoge hakken tot aan platte sneakers, kleven allerlei herinneringen en emoties die teruggrijpen op dát moment dat ze gedragen werden. Zijn onze schoenen op deze manier geen verlengstuk van onszelf?


Géométrie Variable: Labora 
Nederlandse première

Het Franse Géométrie Variable is een initiatief van choreograaf Sadeck Berrabah. Uniek aan deze groep is de combinatie van geometrische, strakke dansbewegingen met de poëzie die ontstaat vanuit de esthetiek van het lichaam. De vijf leden – Sadeck, Ammar, Zid (YZ), Jibril, Kanon – brengen een mix van onmetelijke precisie, persoonlijke verhalen, activisme en ghetto-style dans. Vanuit de abstractie van de hiphop dringt Géométrie Variable in hun gelijknamige voorstelling het werkveld van de architectuur binnen, met een allesomvattende 360” scenografie en een bewegingstaal die de zwaartekracht tart. 


Chey Jurado: Agua
Agua (water in het Spaans) is een solo die de verschillende staten, vormen en texturen die dit element kan hebben beschrijft en interpreteert. Het is vast, vloeibaar of gas, het is te vormen, het verdampt, het stroomt, het raakt, het kan leven geven, en het kan leven ontnemen. De Spaanse choreograaf/danser Chey Jurado begon zijn carrière als zelflerende danser in de Bboy, Popping en Locking stijl. Zijn interesse in andere disciplines deed hem verder groeien, zonder zijn urban achtergrond te verliezen. Na gewerkt te hebben met gezelschappen als Lokomamia, Jordi Vilaseca en Rojas y Rodriguez (Titanium) staat hij nu aan het roer van zijn eigen company Senpú. Zijn hoogstaande mix van Breaking en Contemporary liet hem o.a. vier keer de REDBULL BC ONE SPAIN winnen en leverde hem de ‘best show award’ tijdens Battle of the Year International op.      

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  Programma