Programma
Paradiso

Punk's Not Deaf

Punk's Not Deaf

Sunday 24 February 2013

Sunday 24 February 2013

Op zondag 24 februari verandert Paradiso in een punktempel. Dan wordt Punk’s Not Deaf gepresenteerd: een uniek album met 36 punkbands en twee spoken word acts. Van oude rotten tot nieuwelingen, generatie na generatie. Tijdens de presentatie van het album in Paradiso zullen negen bands optreden, en zijn er surprise acts, films en DJ’s te zien.

De plaat Punk’s Not Deaf is een initiatief van Maarten Luijendijk, eigenaar van alternatief café Soundgarden in Amsterdam en muzikant met een roemrucht punkverleden (No Pigs, Stretcher Case). Op de Facebookgroep 'Punk Rock Nederland' werd het idee voor de verzamelplaat door hem gelanceerd. Hierop werd enthousiast gereageerd, de aanmeldingen stroomden binnen. Maarten Luijendijk: “Waarom deze plaat? De laatste jaren werden we doodgegooid met punk op tv, punk in museum, punk in boeken. Punk hoort gewoon op een plaat en op het podium.”

De bands namen in Bunt Studio’s in Utrecht de nummers voor de plaat op. Die laat een breed spectrum horen van punkmuziek anno 2013; oude en nieuwe bands, de diversiteit van de punkrock sound, van Engels tot Nederlandstalig, met bands uit heel Nederland en zelfs uit Paramaribo, Suriname. De dubbelelpee op blauw vinyl komt uit op independent label Repunkerator Records en is ook beschikbaar als digitale download via Itunes. 

Op het programma van 24 februari staan de bands Bomba Roja, BEP, Neuroot, Backbiter, Katie Kruel, Kecks Modern, The Vopos, Disturbance en The Bips, tussendoor draaien DJ’s. Het spoken word gedeelte wordt ingevuld door G.W. Sok en Natasha Gerson. De presentatie ligt deze avond in handen van cabaretier en presentator Dolf Jansen. Naast een muzikaal programma zijn er ook filmpjes te zien en is er punkmerchandise te koop.


Paradiso Programme

Programma