Programma
Pi L 2023

Public Image Ltd.

Public Image Ltd.

Wednesday 4 October 2023

Wednesday 4 October 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Deze zomer brengt de Britse punkband Public Image Ltd. hun eerste album sinds 8 jaar uit, genaamd 'End of World'. PiL is opgericht in 1978 en is het project van John Lydon, de ex-frontman van Sex Pistols. Eerder dit jaar bracht PiL 'Hawaii' uit, het meest persoonlijke nummer dat John Lydon ooit heeft gedeeld. Het nummer is een liefdesbrief aan John's vrouw Nora, die op woensdag 5 april 2023 aan Alzheimer is overleden. Het nieuwe album wordt ook aan haar opgedragen.

Na verschillende wisselingen van de bandleden, bestaat de Londense groep tegenwoordig uit gitarist Lu Edmonds, drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scot Firth (Elvis Costello, Steve Winwood, John Martyn). In 1978 debuteert PiL met het onvolprezen album 'First Issue'. Tot en met 1992 brengen ze nog acht studioalbums uit. Na een langdurige break wordt de band in 2009 herenigd. Hun muziek levert hen 5 UK Top 20 singles en 5 UK Top 20 albums op. Clubklassieker 'This Is Not A Lovesong' en de single 'Rise' zijn de bekendste hits.

Line-up

Grote Zaal

  • Public Image Ltd.
Public Image Ltd. - Penge

Public Image Ltd.

Penge

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Topnummers van Public Image Ltd.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma