Programma
Paradiso

Progress Bar S02E07 w/ DJ Nigga Fox, Lotic, Moro, Ziúr and more

Progress Bar S02E07 w/ DJ Nigga Fox, Lotic, Moro, Ziúr and more

zaterdag 29 april 2017

zaterdag 29 april 2017

Locatie: Paradiso Noord, IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Progress Bar is een samenwerking tussen Sonic Acts in Amsterdam en Lighthouse in Brighton. Bij voorgaande edities van Progress Bar waren King Midas Sound, Lafawndah, Ital Tek, Gaika, Nkisi, Elysia Crampton, Nidia Minaj en vele anderen te gast.

Progress Bar biedt inzicht in de artistieke praktijk van de meest opwindende artiesten uit de hedendaagse cultuur, van avant-garde muziekproducenten en filmmakers tot opkomende kunstenaars en ontwerpers. Tijdens interviews en lezingen voorafgaand aan de optredens, kunnen mensen meer ontdekken over de kunstenaars en muzikanten, hun aanpak en werk om het vervolgens te beleven. In hun werk adresseren de artiesten urgente issues die zich verhouden tot de huidige staat van de wereld, van queer culture en sociale ongelijkheid tot het economische systeem en nieuwe manieren van (kunst en muziek) maken, produceren en distribueren.

DJ NIGGA FOX (DJ) maakt deel uit van Principe Discos, een muzikale subcultuur uit de ghetto’s van Lissabon. Op zijn debuut 'O Meu Estilo' en follow-up 'Noite e Dia' laat hij Afrikaanse stijlen zoals kuduro, kizomba en tarraxinha samensmelten met house en techno. Verwacht van hem hypnotiserende, polyritmische beats.

JUHA (DJ) draait internet dance muziek. Hij is sinds 2014 artistiek directeur van Lighthouse in Brighton en brengt daarmee de wereld van cultuur met die van technologie in contact. Sinds 2016 presenteert Juha Viral Radio op ResonanceEXTRA.

LOTIC (DJ) is DJ en producer J'Kerian Morgan. Morgan is opgegroeid in Houston, Texas, maar is sinds een paar jaar resident van de beruchte Janus nachten in Berlijn. Lotic is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest originele DJs van de Berlijnse club scene en zoekt in zijn sets de ideale balans tussen chaos en controle.

MORO (DJ) is een Argentijnse producer. Hij verweeft Afrikaanse elementen met Argentijns grootste muzikale exportproduct: de tango. Moro's debuut EP 'San Benito' werd vorig jaar uitgebracht op NON Worldwide.

YON ETA (DJ) heeft een maximalistische aanpak van geluid, maar streeft ernaar om de opties in het productieproces van zijn muziek te beperken. Deze Haagse kunstenaar runt de DEVORM label, een hybride gemeenschap die experimenteert op het gebied van AV releases.

ZIÚR (DJ) is een DJ en producer die gevestigd is in Berlijn. Zij is toegewijd aan het combineren van verschillende sonische texturen en beats. Haar muziek is duidelijk bedoeld voor luide soundsystems, bij voorkeur in combinatie met een hard werkende rookmachine.

Paradiso Programme

Programma