Programma
Paradiso

Progress Bar #3: GAIKA, Nkisi, Crystallmess, Ling, Yon Eta & Juha

Progress Bar #3: GAIKA, Nkisi, Crystallmess, Ling, Yon Eta & Juha

zaterdag 23 april 2016

zaterdag 23 april 2016

Vanaf nu kun je voor alle nachtprogramma’s ook terecht op www.clubparadiso.amsterdam.
Volg Club Paradiso ook via Facebook, Instagram en Twitter.

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Op het programma van deze derde editie van Progress Bar staan live shows en DJ sets van Nkisi, GAIKA, Crystallmess, Ling en Juha. Progress Bar is een samenwerking tussen Sonic Acts, Lighthouse en Viral Radio. De avond, door FACT Magazine omschreven als een 'forward-thinking arts festival', bestaat uit een levendige mix van lezingen, live optredens en een clubnacht. Progress Bar biedt inzichten in de artistieke praktijk van de meest opwindende artiesten uit de hedendaagse cultuur, van avant-garde muziekproducenten en filmmakers tot opkomende kunstenaars en ontwerpers. Bij voorgaande edities van Progress Bar waren gevestigde namen als King Midas Sound, Lafawndah en Ital Tek te gast, maar ook internationaal aanstormend talent, zoals Endgame, Lexxi, Kamixlo, Fis en Pyur.

Nkisi is de alias van Melika Ngombe Kolongo, die oorspronkelijk uit België komt en nu in Londen woont. Ze is producer, DJ en medeoprichter van NON Records, een collectief van artiesten uit Afrika.

Producer en MC GAIKA is geboren en getogen in Brixton. Zijn zonderlinge en confronterende stijl van optreden laat invloeden zien van onder meer Basquiat, Tricky en The Weeknd. Met zijn elektronische mengsel van grime, dance hall, garage, hip hop en R&B lijkt GAIKA de geluidsstructuren van de straat in een splinternieuwe, fonkelende vorm te gieten.

Als schrijver duikt de in Parijs geboren en getogen Christelle Oyiri a.k.a. Crystallmess regelmatig in vruchtbare subculturen en hoeken van het verleden. Maar als ze achter de deck gaat staan als Crystallmess, draait ze een combinatie van West-Afrikaanse ritmes, bass muziek, Franse house en Frans-Caribische dancehall, waarmee ze Franse clubmuziek een nieuwe betekenis geeft die voorbij gaat aan zijn koloniale definitie.

Ling is een jonge producer uit Liverpool, Noord-Engeland. In februari werd zijn debuut-EP "Attachment" uitgebracht op CODES, het label van Visionist. Deze verrassende plaat bevat internet-samples en field recordings die hij de afgelopen vier jaar verzamelde. Met zijn snorrende machines, glazige synths en ratelende lopende bandgeluiden is zijn werk resoluut abstract, waarbij af en toe het gat met clubmuziek wordt gedicht.

DJ en Viral Radio-oprichter Juha van 't Zelfde draait ‘Internet dancemuziek’. Hij is sinds 2014 artistiek directeur van Lighthouse in Brighton en brengt daarmee de wereld van kunst en cultuur in contact met die van technologie. In 2012 won hij De Hallen Curatorial Scholarship voor zijn voorstel DREAD - The Dizziness of Freedom. Sinds 2016 presenteert Juha Viral Radio op ResonanceEXTRA, een maandelijks programma van twee uur dat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Internet muziekcultuur volgt.

Paradiso Programme

Programma