Programma
Paradiso

Postmen - Documents 15th Anniversary + DJ Waxfiend

Postmen - Documents 15th Anniversary + DJ Waxfiend

Saturday 4 May 2013

Saturday 4 May 2013

Jubileum van hiphopklassieker Documents.


Postmen, de band die met hun eerste album ‘Documents’ uit 1998 nog steeds tot één van de meest succesvolle hiphop acts in Nederland is, zal het klassieke album opnieuw uitbrengen op 4 mei in de Paradiso. Wederom via platenlabel Top Notch, waar het allemaal begon. ‘Documents’ ging destijds 100.000 keer over de toonbank maar werd door het uiteen vallen van de groep niet meer gevierd. 15 jaar later is de tijd er dus wel rijp voor.

Met singles als ‘Cocktail’, ‘U Wait’, ‘Renaissance’ en ‘Crisis’ reeg Postmen hit na hit aaneen. Tijdens concerten wordt Postmen uitgebreid tot een negenkoppige band, die de mix tussen hiphop en reggae op aanstekelijke wijze naar het podium weet te vertalen. De groep wint een Edison en een Zilveren Harp, en in januari 2000 krijgt Postmen de Popprijs 1999 uitgereikt. In datzelfde jaar scoort de groep nog een hit met ‘De Bom’, een samen met rapper Def Rhymz opgenomen Doe Maar-cover die het tot de derde plaats in de Top 40 schopt.

"Het jubileum kan niet uitblijven," vindt Remon Stotijn, “de release van ‘Documents’ is dit jaar 15 jaar geleden en dat is nog steeds iets wat niet alleen heel veel mensen nog weten, maar ook iets waar wij heel trots op zijn. Wij hebben nooit gevierd dat het album 100.000 keer is verkocht en zagen er ook niet het nut meer van in. Wel kregen wij vaak te horen dat het album nergens meer te vinden was omdat het album enkel fysiek is uitgebracht en nooit digitaal. Met de verkoop van het honderdduizendste exemplaar stopte dus letterlijk de verkoop omdat deze niet meer bij werd geperst.”

“Nu de hereniging (met voormalig zanger Michael Shyrock Parkinson en Alyssa Stotijn) afgelopen zomer zeer succesvol bleek, willen wij dit feestje gewoon goed vieren. In 1998 vierden wij de release van ‘Documents’ in het inmiddels ter zielen gegane Nighttown. Dat was dus niet meer een optie, dus dan blijft alleen Paradiso over om dat magische moment weer op te pakken. We gaan er een groot feest van maken met special guests en natuurlijk zal de nieuwe re-release met volop extra’s die avond beschikbaar zijn.”


Paradiso Programme

Programma