Programma
Portico Quartet ori SSJ

Portico Quartet - Super-Sonic Jazz Festival

Portico Quartet - Super-Sonic Jazz Festival

Wednesday 13 November 2019

Wednesday 13 November 2019

In De Duif

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 22:30, Hoofdprogramma: 20:30

Het Londense, instrumentale Portico Quartet smelt muziekstijlen als jazz, minimal, ambient en house samen tot een uniek, dromerig en fris-klinkend geheel. De vierkoppige groep bracht in 2007 debuutalbum ‘Knee-Deep in the North Sea’ uit, wat hen destijds zelfs een nominatie opleverde voor de prestigieuze Britse Mercury Prize. In de jaren daarna wist de band zich steeds opnieuw uit te vinden: zo experimenteerde Portico Quartet met een zowel meer akoestisch als elektronisch geluid en werden er divers klinkende platen uitgebracht op gerenommeerde labels als Ninja Tune en Peter Gabriel’s Real World Records. Op hun meest recente ep ‘Untitled (AITAOA #2)’ hoor je een harmonieuze, elektronische en jazzy sound, met veel ruimte voor improvisatie tijdens hun spannende liveshows.

Foto: Duncan Bellamy

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

De Duif

  • Portico Quartet

Super-Sonic Jazz Festival 2019

Dit concert is onderdeel van het Super-Sonic Jazz Festival 2019. Daarvoor zijn ook Passepartouts te koop voor €104,50. Daarmee kun je naast Hiatus Kaiyote ook naar alle andere programma's op 13, 14, 15, 16 en 17 november in Paradiso, De Vondelkerk en De Duif. Op die dagen staan onder andere Yussef Dayes, Kamaal Williams, Nubya Garcia, KOKOROKO, Nubiyan Twist en Bilal op het podium. De Passepartouts zijn zeer beperkt verkrijgbaar. 

Portico Quartet - Ruins

Portico Quartet

Ruins

Portico Quartet - Art In The Age Of Automation

Portico Quartet

Art In The Age Of Automation

Route naar De Duif

De Duif is gevestigd aan de Prinsengracht 754. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is Prinsengracht. Je kunt vanaf Amsterdam Centraal de trams 4 of 14 of de metro nemen. 

Paradiso Programme

Programma