Paradiso

Platteland op Podium - Grasslands Sessie: Halfway Station & Stammer Lee

Platteland op Podium - Grasslands Sessie: Halfway Station & Stammer Lee

zondag 13 maart 2011

zondag 13 maart 2011

Een zondagmiddag flatlands folk sessie met backroad boys (& girls) Halfway Station & Stammer Lee.

Halfway Station brengt melancholieke en gedreven folk en blues uit vergeten tijden met gebruik van allerlei instrumenten zoals gitaar, banjo, accordeon en washtub bas. Voorman Rikke Korswagen uit Rotterdam is niet zomaar de typisch folky jongen met gitaar en mondharmonica zoals hij doet voorkomen in zijn liedje geschreven tijdens een regenbui. Nee, Rikke & Elma kiezen meer voor de country en de blues. Daardoor hebben hun liedjes meer pit en humor en zijn rauwer dan die van uw standaard singer-songwriters. Line-up: Rikke Korswagen & Elma Plaisier (gitaar, blues harp, washtub bass, banjo, accordeon) Benjamin Schaipp (percussie), Nadia Sardjoe (viool).

Stammer Lee, de band rond zanger Leo de Vlieger speelt in op de traditie van rauwe emotionele blues ballads  Hij maakt somber getinte nummers, maar er zit altijd ergens een cynische of ironische ondertoon in. Murderballads noemt de Vlieger zijn country getinte liedjes waarin veel humor zit verscholen. Het is meestal subtiele humor maar soms lacht hij tegen de wereld als een boer met kiespijn. Line up: Leo de Vlieger (zang, gitaar, drums), Peter Sorg (contrabas), Leon van Egmond (trombone, mondharmonica, orgel, zang), Anton van der Mee (gitaar, zang).


De Grasslands Sessie is onderdeel van het Platteland op Podium, een gezamenlijke productie van Paradiso en De Veenfabriek waarin het platteland, de relatie met de stad en het boerenbestaan centraal staan. Kijk voor alle informatie over het programma op www.plattelandalspodium.nl. Kijk hier voor een overzicht van alle tickets.
Paradiso Programme

Programma