Programma
Paradiso

Pink Istanbul

Pink Istanbul

Saturday 6 April 2013

Saturday 6 April 2013

Line-up: Baris K (ist), Lustige Lola & Weltschmerz, DJ Sanyi, Ozan Kanik, Lupe, Erhan Afacan, Umut Eser. Host/MC/Vocals by Misz Bunty.
Performances by Trippin Angels, BLUSH en The House of Galore. Visual entertainment by ShiTv.

Pink Istanbul verbindt kunst, muziek, en mensen uit Amsterdam en Istanbul, in een uitdagende nacht vol live-acts, dj’s en performances. Deze editie brengt Pink Istanbul een grote naam van de Turkse disco en house uit Istanbul naar Amsterdam: Baris K.

Baris K is een belangrijke speler in Istanbul’s legendarische feesten Gizli Bahce, KOD Muzik, Godet en RedRoom en is mede-oprichter van SOAP’s nieuwe project: Mini Muzikhol, de house en disco tempel en hippe nieuwe club van Istanbul. Ook werkte hij samen met anderen, zoals Francois K. en D.I.R.T.Y. Soundsystem uit Parijs. Baris K ontdekte oude psychedelische funk/disco/folk in de Turkse muziek en gebruikt dit verloren geluid in zijn sets en brengt deze uit onder de naam Eurasia Mixes.

Met dj-sets van onder andere de Amsterdamse Lustige Lola & Weltschmerz en een heel bijzondere set van DJ Sanyi en Misz Bunty belooft deze Pink Istanbul weer een ware mix van Amsterdam en Instabul scenes te worden. Misz Bunty zal bij deze editie niet alleen acte de présence geven als MC en vocaliste, ze brengt tevens een paar tracks ten gehore van haar nieuw te verschijnen album ReAnimated, samen met Sander Stenger (DJ Sanyi), drummer Michel Scholten en de Boys on Heelz.

In de kleine zaal van Paradiso wordt dampende, stomende en opzwepende Turkse popmuziek gedraaid. Naast DJ Erhan Afacan (Pink Istanbul resident) treed gast DJ Umut Eser op, bekend uit de populaire Turkpop feest scene in Nederland. De Turkpop zaal is onder de Pink Istanbul fans inmiddels berucht en van velen stiekem de favoriete zaal van de avond.

Paradiso Programme

Programma