Paradiso

Pink Istanbul presenteert film Teslimiyet (Other Angels), 2 april 2011 in De Balie.

Pink Istanbul presenteert film Teslimiyet (Other Angels), 2 april 2011 in De Balie.

zaterdag 2 april 2011

zaterdag 2 april 2011

Op zaterdag 2 april presenteren Stichting Pera, COC Nederland en COC Amsterdam in De Balie de Turkse film Teslimiyet (Other Angels).

Teslimiyet heeft als thema het leven van transgender prostituees en hun strijd om acceptatie en gelijke rechten. De film verbeeldt de vicieuze cirkel waarin transgenders in Istanbul zich bevinden; hoe vooroordelen tot stand komen in de macho-samenleving in Turkije en hoe ze in stand worden gehouden. Teslimiyet laat ons mensen zien, met gevoelens en met verlangen naar liefde.

De vertoning in De Balie is de Europese première van Teslimiyet, een film die in Turkije veel stof doet opwaaien. Dennis Boutkan (voorzitter COC Amsterdam) verzorgt een inleiding en na afloop volgt een Q&A met de regisseur Emre Yalgin.

Later in de nacht gaan de deuren van Paradiso open voor het kunst- en dance programma Pink Istanbul. Pink Istanbul biedt audiovisuele kunst een muziek- en dansnacht met dj’s, vj’s en live-artiesten uit de holebi scènes van Istanbul en Amsterdam, een cultureel evenement dat tweemaal per jaar plaatsvindt in Paradiso en dat aandacht geeft aan holebi’s en transgenders in de samenlevingen van Istanbul en Amsterdam.Paradiso Programme

Programma