Programma
Paradiso

Pink Istanbul – live: Erol Alkan, Miss Bunty, Discoben e.a.

Pink Istanbul – live: Erol Alkan, Miss Bunty, Discoben e.a.

zaterdag 13 oktober 2012

zaterdag 13 oktober 2012

Pink Istanbul verbindt kunst, muziek, en mensen uit Amsterdam en Istanbul, in een uitdagende nacht vol live-acts, dj’s en performances.

Erol Alkan, de Londense DJ van Turkse afkomst, is sinds 1993 actief en groeide in het begin van dit decennium uit tot een van de grote namen in de internationale electroscene. Hij onderscheidt zich met uitgekiende, smaakvolle en avontuurlijke sets waarbij hij een breed scala aan stijlen voorbij laat komen. Samen met genregenoten Soulwax wordt hij ook wel gezien als de grondlegger van de mash-up: het samen mixen van twee nummers waardoor een nieuwe track ontstaat. Dit liet hij horen onder de naam Kurtis Rush en Mustapha 3000. Erol Alkan maakte ook zeer succesvolle remixen voor grote namen zoals Bloc Party, The Chemical Brothers en Justice. Ook zijn Turkse roots komen terug, als hij bijvoorbeeld de folkzangeres Selda Bagcan gebruikt in zijn muziek. Tegenwoordig is Erol Alkan ook nog eens een veelgevraagd producer en heeft hij zijn eigen radioshow op BBC 6 waarin hij de nieuwste muziekontwikkelingen bijhoudt.

Naast Erol Alkan staan ook Dearhead en Discoben op het podium. Met hun eclectische mix van deephouse, experimentele electronica en jazzy invloeden slaagden de twee dames van Dearhead het stijve kunstpubliek aan het dansen te krijgen tijdens de Istanbul Biënnale. Discoben/Oben Budak is journalist en schrijver, en open homoseksueel. In zijn schrijven neemt hij geen blad voor de mond, waarbij regelmatig de celebrities het moeten afzien. Voor Pink Istanbul draait hij zijn selectie van Turkpop diva’s en sterren die hij promoot of afmaakt in zijn stukken.

Daarnaast zijn bevestigd: Lupe, Riptide, The G-team, Miss Bunty, DJ Erhan Afacan, Meisjes Zonder Smaak, Trippin’ Angels en Benchellal. Visual Art by ShiTv.

Pink Istanbul is ook op facebook te vinden: www.facebook.com/PinkIstanbul

Erol Alkan: myspace

Lupe: website

Riptide: website

Dearhead: soundcloud

The G-team: website

Miss Bunty: website

Discoben: soundcloud

Meisjes Zonder Smaak: website

DJ Erhan Afacan: soundcloud

Paradiso Programme

Programma