Programma
Paradiso

Pinguins in Paradiso: MY BABY, Gengahr, Shakey Graves, Bombay, The Great Communicators, Pretty Vicious en meer

Pinguins in Paradiso: MY BABY, Gengahr, Shakey Graves, Bombay, The Great Communicators, Pretty Vicious en meer

zaterdag 30 april 2016

zaterdag 30 april 2016

Op 30 april 2016 organiseren we voor de derde keer ons verjaardags-annex-crowdfundingsfeest in Paradiso in Amsterdam. Minimaal 9 acts in 3 zalen voor 15 euro! De vorige twee edities van Pinguins in Paradiso waren helemaal uitverkocht, dus wees er snel bij.

> Kaartverkoop via Paradiso

MY BABY

MY BABY maakt al een paar jaar furore met hun magische moerasrock. Eerst waren alleen de lage landen in de ban van de band, inmiddels is hun roem internationaal. We beschouwen het dan ook als een flinke coup dat we het betoverende powertrio hebben weten te strikken voor ons feest in Paradiso, waar Cato, Joost en Daniel ook nog eens een speciale set zullen spelen. Pinguins love Voodoo!


Gengahr
De band uit Noord London is bezig de wereld aan hun jonge voeten te krijgen op de oudste en beste manier die er is. Met optredens. Het is sowieso opvallend hoe vaak de band -die nog maar één album uit heeft- speelt. Opvallend, maar logisch, want Gengahr zien is van Gengahr houden weet iedereen die de band aan de slag heeft gezien, bijv. vorig jaar op Best Kept Secret.
Het is ook een ijzersterk repertoire waar de mannen over beschikken, zorgvuldige maar opwindende indie songs als Tired Eyes, Heroine en She’s A Witch, die de band vergelijkingen heeft opgeleverd met acts als Modest Mouse, MGMT en zelfs Tame Impala. Vergelijkingen, die overigens maar ten dele opgaan, want Gengahr klinkt vooral Gengahr. We zijn uiteraard erg blij dat het gelukt is de band te strikken voor ons Pinguins in Paradiso feest. Ook omdat de band de voorbereidingen van hun nieuwe album even onderbreekt om in Amsterdam aanwezig te kunnen zijn. Wie weet hebben we de primeur van een paar nieuwe songs!


Shakey Graves
Shakey Graves is de artiestennaam van Alejandro Rose-Garcia, een 28 jarige Texaan, die traditionele stijlen als blues en folk laat samensmelten tot een nieuwe, eigen en extreem opwindende sound. In de V.S. is Shakey Graves al lang geen onbekende naam meer, nu heeft hij zijn blik gericht op Europa. En waar beter te beginnen met zijn zegetocht dan bij Pinguins in Paradiso?


Bombay
Bombay is niet alleen een van onze beste bands, maar ook een van de meest eigenwijze. Krijgen ze binnen en buiten onze landsgrenzen de handjes op elkaar en de voetjes van de vloer met een ijzersterk eerste album, gooien ze het voor album twee helemaal over een andere boeg. Niet alleen is de sound nieuw, ook de samenstelling van de band en zelfs de naam! Commerciële zelfmoord zou je denken, maar dan ken je Mathias Janmaat niet. Onder zijn leiding begint Bombay aan een nieuw hoofdstuk dat nog spannender en nog avontuurlijker lijkt te worden. En minstens zo succesvol. De agenda van Bombay begint al flink vol te lopen met clubshows en festivaloptredens alhier en in diverse buitenlanden, waaronder dus een sterspot op ons verjaardagfeest in Paradiso.


The Great Communicators
Het is een traditie en een ambitie van Pinguins in Paradiso om nieuwe bands te introduceren. Zo presenteerden we vorig jaar Lonely The Brave en Nothing But Thieves. Een van de vette aanraders op ons derde feest in Paradiso is The Great Communicators. De band komt uit Amsterdam e.o. was begin dit jaar te zien op Noorderslag (als je geluk had, want de zaal was te klein en te vol), maar heeft nog niks uit. Een eerste album (net als Bombay geproduceerd door Simon Akkermans) is opgenomen en zal niet heel lang meer op zich laten wachten. The Great Communicators is een rockband van het indie soort met als niet zo geheime wapens voorman Arend Dijkstra en frontvrouw Gaia Slotboom. Zij weten zich omringd door een muzikale machine, die doorstoomt totdat alles en iedereen in beweging is. Dat plus een onfatsoenlijke hoeveelheid goede songs, maakt dat we The Great Communicators een zeer zonnige toekomst toedichten.


Pretty Vicious
Een energieke rockband, die wel wordt omschreven als een kind van Royal Blood en Arctic Monkeys. De nog jonge band -de gemiddelde leeftijd is 18- trad vorig jaar meer dan 100 keer op en was headliner op het Introducing podium van de BBC op Glastonbury. Radiosucces had het kwartet uit Wales met hard rockende songs als National Pastic en Are You Ready For Me. Een debuutalbum zal later dit jaar verschijnen op Virgin Records.


Lucas Hamming

Een van de jongste honden van de nationale muziekscene laat voor de verandering eens zijn band thuis en zal zich middels een intiem akoestisch optreden in de kelder van Paradiso van een andere kant laten zien. ‘Ham’ had slecht één album en een paar singles nodig om in zicht te komen van de vaderlandse top. Gezien zijn leeftijd, muzikaliteit en dadendrang kunnen we gerust en met plezier stellen dat we voorlopig nog niet afzijn van Lucas Hamming.


Yorick van Norden
Met respect voor zijn illustere voorgangers, maar met voldoende eigens om op te vallen maakte Yorick van Norden naam als een van de meer avontuurlijk singer-songwriters van dit moment. Op zijn album zwiert Yorick van van luidruchtige rock tot intieme luisterliedjes en alles wat daartussen zit. Bij ons komt Yorick alleen met zijn gitaar, maar gewapend met een stapel slijtvaste songs, die een duik in de kelder van Paradiso zeer zeker de moeite waard maken.


The Yukon Club
Uit Haarlem komt tot ons The Yukon Club. De band debuteerde onlangs metAbsence, een opmerkelijk gerijpte en zelfverzekerde eerste single. The Yukon Club maakt gelaagde luisterrock waarin elektronica en elektrische gitaren in toom worden gehouden door een strakke beat. De karaktervolle stem van zanger Alex De Bruijn zal voor een aantal mensen misschien even wennen zijn, maar daarna treedt gegarandeerd de verslaving in. The Yukon Club is zonder twijfel een van de avontuurlijkste en veelbelovendste nieuwkomers.


Mala Vita
Na een retraite van zo’n zes jaar is Mala Vita terug voor een nieuw lenteoffensief. Mala Vita biedt nog immer een kruidige mix van folk, rock, hip hop, zuid-oost Europese zigeunermuziek en alle andere genres die van pas komen in hun kraam. Het nieuwe album van de Delftse mega-culti band heet So Far So Gooden werd geproduceerd door een man die eerder in zee ging met The Beastie Boys en Jack Johnson. Het is met afstand hun sterkste album. Toch blijft een live-optreden de beste manier om het muzikale wonder te ondergaan dat Mala Vita heet.


Rita Zipora
Doorgaans omringt Rita Zipora zich met een batterij electronica. Voor haar optreden op Pinguins in Paradiso zal ze een groot deel van haar apparatuur thuis moeten laten. Voordeel is dat er in een kleine setting meer aandacht is voor Rita’s songs, stem een supersterke teksten. Rita Zipora hoort to de voorhoede van de sterk aanzwellende golf meisjes met machine die als voertaal hun moerstaal hanteren. Van Rita Zipora verscheen onlangs een tweede album,Stroom.

Paradiso Programme

Programma