Programma
Petrol girls

Petrol Girls

Petrol Girls

dinsdag 18 september 2018

dinsdag 18 september 2018

In Cinetol

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

"Feministische post-hardcore uit Engeland en Oostenrijk," staat er op de Bandcamp van Petrol Girls geschreven. Liepa Kuraitė, Ren Aldridge, Joe York en Zock richtten de band in 2013 op voor een optreden op Internationale Vrouwendag en zijn daarna vrijwel nonstop op tour door Groot Brittannië en Europa. De muziek combineert manische ritmes met vocalen die afwisselend furieus krijsend en zacht harmonieus zijn. Invloeden zijn er van onder andere Refused, White Lung, Bikini Kill en At The Drive In. Ze identificeren zichzelf expliciet als een feministenband, afgaande op persoonlijke ervaringen. Dit alles met de boodschap om seksisme belachelijk te maken, maar ook om een maatschappelijke problemen als vervreemding en geestelijke gezondheid aan de kaak te stellen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Cinetol

  • Petrol Girls

Gratis met de Indiestadpas 2018

Dit concert is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2018 is nog steeds te koop via Ticketmaster.

Op dinsdag 18 september staat de feministenband Petrol Girls in Cinetol in Amsterdam. Het concert is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018. Haal hier je tickets.

Touch Me Again

Route naar Cinetol

Cinetol is gevestigd op Tolstraat 182 in de Amsterdamse Pijp. Bij Cinetol kun je ook terecht voor een hapje eten. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is de Lutmastraat. 

Paradiso Programme

Programma