Programma
Paradiso

Pera Live – Replikas & Post, dubbelconcert NL-TR 400

Pera Live – Replikas & Post, dubbelconcert NL-TR 400

zaterdag 15 september 2012

zaterdag 15 september 2012

Replikas: 21.45 uur. Post: 23.00 uur.

De band Post werd in 2006 opgericht door geluidsman Erdem Tunali, bassist Burak Serter en drummer Salih Topuz. Als je Post hoort spelen hoor je van alles: dance, alternative, country, punk, drum 'n'bass, hiphop en triphop. In 2009 verscheen hun eerste album 'Su Yolunu Bulur', de videoclips bij de nummers 'Boy Boy' en 'Woman or Joint' schopten het tot de muziek-tv in Turkije en Nederland. Hun tweede album heet 'Anti Meta' en bevat zowel Engelse als Turkse teksten. Het werd geproduceerd door Cagan Tunali, die ook de mix-engineer van de band is en de oprichter van hun label, Noiseist Music Productions. De eerste videoclips die uitkwamen zijn die voor het nummer 'N.O.G.D.' (oftewel Ne Olur Geri Dönme) en de titelsong 'Anti-Meta'. In 2011 trad Post op tijdens het Rock'n Coke festival in Istanbul.

Replikas, dat zijn Gökçe Akçelik, Barkın Engin, Orçun Baştürk, Selçuk Artut en Burak Tamer. Twee albums werden (in 2000 en in 2002) uitgebracht op het label Ada Music en kregen positieve recensies, én airplay op buitenlandse radiostations. Al snel kwamen internationale aspiraties om de hoek kijken. Het derde album 'Avaz' werd in 2005 geproduceerd door Wharton Tiers, die bekend is van zijn werk met Sonic Youth, Pussy Galore, Helmet en Dinosaur Jr. Ondertussen schreef Replikas ook filmmuziek; voor de films 'Maruf' door Serdar Akar en voor 'İki Genç Kız', een film die in 2006 de Turkse SIYAD-award won voor beste film. De soundtracks van de hand van Replikas zijn gebundeld op een cd genaamd 'Film Müzikler'. Het vijfde album van Replikas verscheen in 2008, opgenomen in een voormalige gevangenis die werd omgebouwd tot studio, op het eiland Gökçeada. Onlangs (april 2012) volgde album nummer zes, 'Biz Burada Yok İken', met covers van Anatolische popmuziek uit de jaren '65 - '75.

Pera in Paradiso NLTR400 is mede tot stand gekomen met medewerking en steun van de Republiek Turkije en de Gemeente Amsterdam ter gelegenheid van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Voor meer informatie: www.nltr400.nl, www.clubpera.nl.

Paradiso Programme

Programma